Nieuwsbrief juni 2022

Nieuwsbrief juni 2022

Voorwoord

We gaan een heerlijke periode tegemoet; temperaturen stijgen, vakantieplannen zijn in de maak en veel leuke activiteiten die twee jaar lang op de plank zijn blijven liggen worden uitgerold. Ook binnen onze vereniging wordt volop genoten van de zomer. Afgelopen weekend hebben we een zeer succesvolle Beachdag voor de allerjongsten, jeugdleden en ouders gehad. De dag werd afgesloten met een gezellig eindfeest. Daarover meer verderop in deze nieuwsbrief. Ook zijn inmiddels de eerste trainingen op de beachvelden gegeven. Na een onderhoudsbeurt en wat aanpassingen liggen de velden er weer strak bij, nu zelfs met twee dug-outs. We hopen dat velen van jullie kunnen genieten van het spelen op zand. Niet vergeten dat van 20 juni – 1 juli a.s. het fietspad naar onze sporthal wordt verbeterd en daarom is afgesloten. Je kunt gebruik maken van het calamiteitenpad rechts naast de gemeentewerf. Zie de plattegrond hieronder.

Verder heeft twee weken geleden de ALV plaatsgevonden. Naast een presentatie van het bestuur over afgelopen seizoen werd daar ook onze nieuwe hoofdsponsor onthuld! De komende drie jaar worden we gesponsord door i-share uit Bunnik. Vanaf komend seizoen spelen we dan ook in nieuwe wedstrijdkleding. Nieuwsgierig geworden naar het ontwerp? Kijk dan verderop in deze nieuwsbrief.

Vanuit de activiteitencommissie wordt een mooie actie georganiseerd; op zondag 2 oktober kun je samen met Bourgondië naar het WK2022 om daar een groepswedstrijd van onze oranje dames bij te wonen. Meld je aan en ga gezellig met ons mee voor slechts 25 euro! Meer informatie hieronder.

Rest mij niet anders dan iedereen een fijne zomer toe te wensen. De volgende nieuwsbrief kun je verwachten in augustus. Heb je ook iets wat je met onze leden wilt delen? Stuur dan een mail naar sponsoring@bourgondie.net.

Omleiding calamiteitenpad 2022

Update vanuit de TC én de voorlopige teamindeling!

Ingezonden door Johan Klerks – voorzitter Technische Commissie

De zomer nadert, de beachvelden zijn weer opgebouwd-, en onze sport gaat weer even op een laag pitje na weer een bewogen seizoen vanwege Corona. De vereniging heeft zich goed staande gehouden en de ledenaantallen zijn redelijk hetzelfde gebleven conform de laatste jaren. Wel zien we een duidelijk verschuiving in de interesse voor de traditionele competitie bij senioren naar een explosieve groei bij de recreatie vormen die er zijn. De technische commissie is al maanden bezig om te inventariseren onder de leden en formeren van de teams voor het nieuwe seizoen. In deze nieuwsbrief het resultaat in de vorm van een voorlopige teamsamenstelling waarvan we hopen dat we deze niet meer al teveel hoeven bij te stellen. Er is een aantal belangrijke wijzigingen ten opzichte van het vorige seizoen:

  • Grote herindeling bij de recreanten waarmee we verwachten dat iedereen zoveel mogelijk op een gelijk niveau kan spelen, en we beter kunnen inspelen op nieuwe instroom.
  • Gelukkig hebben we vanuit eigen kweek weer een jongens C-team.
  • Zowel bij de dames als heren senioren komen er twee teams met nog wel beperkte aantallen maar met een beetje geluk komt dit goed.

Als er nog leden zijn die op willen zeggen: zorg ervoor dat dit voor het einde van het verenigingsjaar gebeurt en dat is 30 juni. Op de website kun je dit doen via het contactformulier. Als je in de inventarisatie hebt aangegeven te stoppen betekent dit niet dat automatisch je lidmaatschap is beëindigd.

Naast het beach-volleyballen buiten is vanaf 8 juni elke woensdagavond in de sporthal weer het bekende Lolleyballen. Iedereen vanaf de C-jeugd kan hier aan meedoen en er zijn geen kosten aan verbonden. Aanvangstijd is 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur.

In de loop van de zomer komt de TC met de nieuwe trainingstijden voor het komend seizoen. Deze indeling kunnen we nu nog niet maken omdat we nog een paar trainers-vacatures hebben-, en we wachten op toewijzen aangevraagde zaalruime door SWS. Heb je interesse in het training geven-, neem dan contact op met een van de TC-leden. Het hardst zijn we op zoek naar een trainer voor de zaterdagochtend om 10.00 uur voor de CMV-ers. Vragen over deze voorlopige teamindeling kun je ook stellen aan een van TC leden: Johan, Paul (Jongens en CMV), Jarmo (Meisjes), Vincent (Recreanten) en Dick (Senioren).

Voorlopige Teamindeling 2022/2023
Heren 1: 2e klas Heren 2: 3e klas Dames 1: 1e klas Dames 2: 4e klas CMV: Toernooien
Trainer: Ruud Schaft Trainer: Vacature Trainer: Johan Klerks Trainer: Vacature Trainer: Vacature
Hulptrainer: Eva Jaaltink
Anfred Beishuizen Nico den Breejen Jildou de Boer Jennifer Hartong Nika van den Broek
Remco Ester Mathijs Ester Renske Holleeder Jiske Kootstra Lisa van den Deijssel
Robin Gompel Ferenc Hutjens Marianne Huntig Lieke van der Kroon Zinzi den haan
Jarmo Klerks Paul Klaassen Wenke Linde Valentina Luciano Noortje van den Heuvel
Tjerk Kootstra Johan Klerks Christine van Lunteren Eva van Lunteren Charlotte Hoogendoorn
Joppe Maarseveen Patrick Merrienboer Fabiënne Mol Elise Miltenburg Lieke Lof
Marcel Rehorst Wilbert Rosengarten Daniëlle Nijmeijer Joyce Rosengarten Liv Ritzer
Bastiaan de Wit Tom Verhulst Nina Slootweg Evi van Santen
Zoë Verhulst
Trainen: Luuk van der Horst
Trainen: Floris Jaaltink
Trainen: Rick Klaassen Trainen: Luc de Vries
Meisjes A: 2e klas Meisjes B: 2e klas Meisjes C: 2/3e klas Jongens C: 2/3e klas
Trainer: Fabienne Mol Trainer: Daniëlle Nijmeijer Trainer: Paul Klaassen Trainer: Marcel Rehorst
Trainer: Renske Holleeder Trainer: Jiske Kootstra Hulptrainer: Renske Spithoven
Bo Brouwer Evelien Baas Jill van den Ameele Alec van den Broek
Roos van Esch Marleen den Breejen Puck Brunings Xavi den Haan
Eva Jaaltink Aniek Klaassen Romaissa El Fayda Siem van den Heuvel
Maud Janssen Daniëlle Knapen Elin Heldoorn Kyan Lening
Anne-Fleur Krijnen Feline Knoppert Dewi Hutjens Jens van der Linden
Tes Scheenstra Femke Lening Sanne Kraan Silver Meihuizen
Sevda Sevdanur Nikki Mocking Fay Peek Sweder Snijdewind
Jenna van de Weerd Robin Posthouwer Anne Schinkel Ruben Terlingen
Feline Tanis
Floor Willems
Recreanten Mix1 A poule Recreanten Mix2 D poule Recreanten Mix3 D poule HR 1: Toernooien A poule
Trainer: Dick Linde Trainer: Andre ten Cate Trainer: Piet van Bemmel Trainer:
Competitie Mix A Trainer: Bart Witjes
Vincent Attevelt Linda van den Broek Peter van Amerongen Frank Duinkerken
Mandy Bartijn Maritha Doornebal Irene den Burg Jolanda van den Dries
Karin Bosman Mia Droog Marie-Jose Clemens Jerry Gierman
Willem Ester Jeffrey Harkink Marjolein Cremer Joyce Groenen
Maike Gremmen Lonneke Knoppert Wim van Koningsveld John Koevoet
Gertjan Hartog Wouter Mees Henk Rehorst Sybrig Poelsma
Natasja Hunterslag Yvonne Mulder Paul Seelen Rens Tanis ( Blessure )
Marianne van Kaam Martijn Vermeij Raymond van Stokrom Caspar Veerman
Kirsten Klerks Eelco Warmerdam
Koen Ligtenberg
Dick Linde
Angelique Lof
Inge Oostveen
Uit den ouden doosch LOGO

“Thuishal”

Door gastredacteur Paul Klerks

Als je pas een paar jaar rondloopt bij deze vereniging dan zal je wellicht denken. Waar gaat dit over? Ik speel al die tijd op Marienhoeve. En ja, dat klopt, dat is een terechte constatering. Maar spelen we daar al 55 jaar? Nee, zeker niet.

Vijf sporthallen, thuiszalen, gymzaaltjes passeren de revue. Het begint natuurlijk met de huidige thuishal. Alweer jaren een begrip in de volleybalwereld. Niet alleen het toneel van alle thuiswedstrijden van Bourgondië maar ook van de Open Jeugd kampioenschappen, bekerfinales en talloze recreantentoernooien.

Daarvoor zijn er heel wat zweetdruppels gemorst in de Hordenhal (nu de Hortus). Een typisch jaren negentig gebouw. Goedkoop, lomp en sfeerloos met schuin aflopende daken en laaghangende lichtbakken. Eigenlijk was er alleen fatsoenlijk te volleyballen op het hoofdveld maar dat zou wel erg duur zijn. Als club hebben we daar nooit echt goed kunnen aarden want eigenlijk was een vertrek uit de Vikinghal onbespreekbaar.

Want vanaf 1973 is de Vikinghal de thuishaven en dat was een zaal met sfeer. Klein, weinig ruimte om het veld heen, knus, gezellig en meer dan sfeervol. Voor tegenstanders tot op het angstige af. Want als je met je rug naar de tribune stond te spelen dan wilde het nog wel eens spoken.

Het is toevallig (of bestaat er geen toeval) ook de hal waar de grootste sportieve successen zijn behaald en dan gaat het over de promoties naar de 3e divisie van zowel heren 1 als dames 1 als het winnen van de districtsbeker op het hoogste niveau. Want in alle zalen zijn verder titels, bekers en promoties behaald.

Maar in de Vikinghal was het publiek menigmaal de beslissende factor. Een volle Vikinghal aan een kant met een tussenwand kon ruim 300 man herbergen en die zaten er regelmatig. Daar zijn nog wel enkele verhalen over te vertellen.

Voor en tijdens de Vikinghal werd er gespeeld in de Frankenzaal. Dat is tegenover het squashcentrum. Eén veld, nog geen meter ruimte tussen achterwand en zijkant. Men moest door de kleedkamer om in de zaal te kunnen komen. Spekglad bij de overgang van seizoenen omdat het vocht niet weg kon en er een spiegelgladde vloer ontstond. Maar ook dit zaaltje was sfeervol. Veel gebruikt voor trainingen, met een zeer laag plafond en dus goed voor het oefenen van de pass.

De laatste zaal die hier voorbijkomt is het Walplantsoen. Midden in de prachtige binnenstad. Vaak gebruikt om te trainen in de latere jaren maar dit is de zaal die het begin van de vereniging in 1967 mogelijk maakte. Zo is de cirkel weer rond.

ALV 2022

Twee weken geleden vond de jaarlijkse ALV weer plaats. Voor de twintig aanwezigen presenteerde het bestuur hun verslaglegging van de vereniging over afgelopen jaar. We kunnen concluderen dat we er als vereniging goed voor staan. Zo zijn ledenaantallen weer op het nivo van voor corona. Ook financieel hebben we een goed jaar achter de rug, mede door subsidies van overheid. Onze secretaris heeft ook niet stilgezeten, zo heeft Wim o.a. statuten en HR laten bestendigen bij de notaris. Daarnaast gaat het bestuur op zoek naar een alles-in-een oplossing voor onze ledenadministratie, boekhouding en communicatie. Daarover meer in het najaar. Verder presenteerde Férenc samen met Jildou de nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar, i-share uit Bunnik. Meer daarover verderop in de nieuwsbrief. Tijdens deze ALV werden ook openstaande vactures besproken, zo is de vereniging op zoek naar:

  • Penningmeester; deze bestuursfunctie wordt op dit moment gevuld door Esther. Zij is echter niet verkiesbaar voor de komende termijn. Meer informatie over deze functie via Wim (secretaris)
  • CMV trainer; als trainer van onze jongsten tot 11 jaar leg je de basis voor onze sport op een speelse wijze waarbij plezier voorop staat. De huidige groep CMV-ers bestaat uit 8-10 leden die één keer in de week trainen. Geïnteresseerd? Meer info via Johan (TC)
  • Activiteitencommissie; is altijd op zoek naar leden die willen ondersteunen bij activiteiten, redactie nieuwsbrief en website/social media beheer.

Na afloop werd nog van gedachten gewisseld tussen bestuur en aanwezigen onder het genot van een drankje en een heerlijke kaasplank van onze sponsor Kaashuis Dorestad. Daarover gesproken; in deze periode is er natuurlijk weer heerlijke graskaas verkrijgbaar. Zacht, romig en smaakvol, past prima bij een zomerse borrel. Dankjewel Tim voor je bijdrage.

De volgende ALV zal volgens planning volgend voorjaar plaatsvinden.

Beachdag 2022…spelen in het zand is voor alle leeftijden!

Ingezonden door Karin Bosman-Rehorst

Leg een paar beachvelden aan en verzamel een aantal enthousiaste volleyballers met ouders/familie. Zet daarbij een partytent op waar voldoende eten en drinken te halen valt, denk aan suikerspinnen en broodjes worst. Rijd daar een ijskar naast met overheerlijke ijsjes van IJssalon Verheggen. Plaats daar weer naast een Fortune springkussen van Fortune Coffee. Overgiet het geheel met een overload aan zonnestralen en je hebt alle voorwaarden voor een topdag in de zandbak van Bourgondië.

In de ochtend was als eerste de Volleybal speeltuin met ouders aan de beurt, spelenderwijs werd iedereen lekker bezig gehouden met of zonder bal. Daarna was het de beurt aan CMV en ABC-jeugd. Ook met ouders. De aanwezigen speelden een ouder-kind toernooi, wat leuk om iedereen op het zand te zien ballen.  Zaterdag 11 juni gaat de boeken in als een geslaagd beachvolleybalevenement! Karin en Marcel hebben al aangegeven dit evenement volgend jaar opnieuw op de kalender te zetten. Iedereen bedankt voor de hulp en aanwezigheid. Bedankt sponsoren en bedankt organisatie!! #zon #zand #volleyballen #beachvolleybal #topweer

WhatsApp Image 2022-06-11 at 4.25.03 PM
WhatsApp Image 2022-06-11 at 4.25.48 PM
WhatsApp Image 2022-06-11 at 4.25.46 PM (2)

I-share nieuwe hoofdsponsor Bourgondië

Tijdens de ALV presenteerde Férenc (met hulp van Jildou) i-share als nieuwe hoofdsponsor voor de komende drie jaar. Remco de Vries, eigenaar/directeur van i-share en bij velen van jullie bekend als voormalig voorzitter van onze vereniging, was op zoek naar een sportieve partner en een manier om te werken aan zijn naamsbekendheid. Het helpt natuurlijk ook dat Jildou (D1) als zijn content marketeer een lijntje heeft met onze vereniging.

Na enkele verkennende gesprekken waren beide partijen er snel uit. Vanaf volgend seizoen spelen we in een nieuw zwart wedstrijdshirt met groene accentkleuren. Leuk feitje; we bestaan dit jaar 55 jaar en we zijn ooit begonnen in een groen wedstrijdshirt. Je zou kunnen zeggen dat we terugkeren naar onze basis. We hopen op een fijne samenwerking met i-share en zijn voornemens om in de komende jaren o.a. samen evenementen te organiseren met een sportief karakter om goede doelen te ondersteunen. In een volgende nieuwsbrief zullen we Remco en zijn bedrijf verder aan jullie voorstellen.

En over de nieuwe shirts; begin juli hopen we sessies te organiseren om iedereen de kans te geven zijn/haar shirt te passen. Wilbert Rosengarten zal als beheerder wedstrijdkleding t.z.t. meer informatie verstrekken. Hieronder zie je van links naar rechts: Remco de Vries (directeur i-share), het basisontwerp voor onze wedstrijdkleding en Jildou tijdens de presentatie van i-share)

Afbeelding2
MD_HMR_BOURGONDIE_YAT COPY
WhatsApp Image 2022-06-01 at 9.50.56 PM

Gezocht: jeugdleden voor het jeugdbestuur

Ingezonden door Paul Klaassen en Eva Jaaltink

De vereniging is op zoek naar jeugdleden die een jeugdbestuur willen oprichten. Het jeugdbestuur heeft in het verleden leuke activiteiten georganiseerd zoals een hamburgerdag, uitje naar een trampolinepark, spelletjesavond en nog veel meer. Ook zorgt het jeugdbestuur ervoor dat het bestuur en de vereniging voldoende aandacht blijft geven aan de jeugdleden.

Wat is het? Wij zoeken dus jeugdspelers (tot 18 jaar) die graag mee willen helpen om onder andere activiteiten te organiseren, te helpen met social media voor de vereniging (af en toe leuke filmpjes en foto’s plaatsen) en geld te werven voor activiteiten. Dat hoef je niet alleen te doen, het jeugdbestuur wordt ondersteund door begeleiders. Hoeveel tijd kost het mij? Als lid van het jeugdbestuur kom je ongeveer 1x per maand bij elkaar om te overleggen en ideeën te bedenken en uit te voeren. Tussendoor heb je onderling contact. Bij het organiseren van een activiteit kan je even extra tijd kwijt zijn.

Wat krijg ik ervoor terug? Je kan actief meedenken over de betrokkenheid van de jeugd bij Bourgondië. Je kan activiteiten bedenken, input leveren voor het kamp en nog veel meer leuke dingen om de vereniging nog aantrekkelijker te maken voor jeugdleden. En je leert natuurlijk andere leden kennen. Hoe meld ik mij aan? Als je geïnteresseerd bent of vragen hierover hebt, dan kan je een appje sturen naar Eva Jaaltink (0624270985) of Paul Klaassen (06-25182926). Wij nemen dan contact met je op en gaan met je in gesprek over de mogelijkheden. Of je spreekt een van ons aan tijdens een training.

Gezocht: begeleiding voor het jeugdbestuur

Voor het begeleiden van het jeugdbestuur zijn we op zoek naar een tweetal volwassenen (spelers of ouders van spelers). Een begeleider van het jeugdbestuur begeleidt de vergaderingen door ervoor te zorgen dat iedereen aan het woord komt, alle onderwerpen worden besproken, etc. Ook onderhoudt een begeleider tezamen met het jeugdbestuur de contacten met het bestuur van de vereniging. Eventueel kan een begeleider contacten leggen met externe partijen in geval van fondswerving voor jeugdactiviteiten.

Een begeleider is een paar uurtjes per maand kwijt aan het begeleiden van de vergadering. En afhankelijk van het organiseren van activiteiten zal ook daar enige tijd aan moeten worden besteed. Heb je interesse om het jeugdbestuur te begeleiden, dan kan je contact opnemen met Eva Jaaltink (06 24270985) of Paul Klaassen (06-25182926).

Ga mee naar het WK 2022!

In september en oktober vindt het WK Volleybal voor vrouwen plaats in Nederland en Polen. De activiteitencommissie presenteert een fantastische WK actie voor al onze leden en (onder voorbehoud) aanhang.  Op zondag 2 oktober spelen de oranje dames (als 10e geplaatst) hun laatste groepswedstrijd tegen Italië, de nr 6 van de wereld. Dat zou zo maar eens een hele spannende én belangrijke wedstrijd kunnen worden. Wij hebben 50 tickets 2e rang voor deze wedstrijd weten te bemachtigen. Daarnaast hebben we André bereid gevonden om ons met de bus naar het Gelredome te brengen. Door een bijdrage van het bestuur en de actie van André (waarvoor dank) kunnen we deze sportieve middag aanbieden voor 25 euro! De dag zal rond 12.00 uur aanvangen met de reis naar Arnhem, dan vindt eerst om 14.15u Japan – Argentinië plaats en aansluitend speelt Oranje om 16.00 uur. Daarna gaan we weer huiswaarts, verwachting is dat we rond 20.00 uur weer in Wijk bij Duurstede zijn. Opgeven voor deze dag kan via dit aanmeldingsformulier. Je kunt evt. een introducee opgeven maar leden krijgen voorrang bij het toekennen van zitplaatsen mochten er meer dan 50 aanmeldingen zijn. We hopen op veel aanmeldingen en een hele gezellige dag!

 

Veldindeling Beachvelden zomerperiode

Vanuit de TC ontvingen we onderstaande team-/ veldindeling voor het beachen tijdens de zomerperiode. Er zijn nog tijdvakken beschikbaar die teams of spelers zelf kunnen benutten, dit evt. in overleg met de trainers of TC. Het eerste slot is van 19:00 t/m 20:15 uur en het tweede slot van 20:15 t/m 21:30 uur voor doordeweekse dagen. Let op: deze indeling is gebaseerd op de teamindeling voor komend seizoen, deze is ook in de nieuwsbrief te vinden.

Planning: Veld 1: Trainer: Veld 2: Trainer:
Maandag:

19:00 t/m 20:15

MC1 Paul & Renske
Maandag:

20:15 t/m 21:30

H2 Eigen beheer
Dinsdag:

19:00 t/m 20:15

MB1 Daniëlle & Jiske MA1 Daniëlle & Jiske
Dinsdag:

20:15 t/m 21:30

Recreanten André Recreanten Piet & Bart
Woensdag:
Woensdag 2e slot:
Vanaf woensdag 8 juni lolleyballen in sporthal (19.30 t/m 21.30 uur).
Donderdag:

19:00 t/m 20:15

JC1

(t/m 07-07)

Marcel HR2

(t/m 07-07)

Rens
Donderdag:

20:15 t/m 21:30

H1 Eigen beheer D1 & D2 Johan
Vrijdag:
Vrijdag 2e slot:
Zaterdag 10:00 CMV

(t/m 25-06)

Marcel & Eva CMV

(t/m 25-06)

Marcel & Eva
Beachvelden Bourgondie (1)

Bourgondië goes tropical…

Afgelopen zaterdag 11 juni vond het jaarlijkse eindfeest plaats in onze kantine. Dames 1 werd bereid gevonden om de organisatie op zich te nemen en dat hebben we geweten! De kantine werd omgetoverd tot een tropische locatie en onder zomerse klanken werd er vanaf 19.00 uur volop geproost op een geslaagd seizoen. Ook aan de jeugdleden was gedacht; zo was er een wedstrijdje limbo-dansen, een verhitte stoelendans én een petje op/petje af zomerquiz. Later op de avond vond er nog een tweede petje op/petje zomerquiz plaats, dit alles onder leiding van Jiske en Jildou. Vervolgens ging de volumeknop omhoog en werd er volop gedanst door de ongeveer 50 aanwezigen. Er was zelfs een levensgrote ananas te bewonderen, deze ging er uiteindelijk met de prijs voor beste outfit vandoor. Om 00.00 uur werd door alle aanwezigen gezamenlijk opgeruimd. We willen graag Jildou, Renske, Fabiënne en Férenc bedanken voor hun hulp bij het organiseren van dit feest. Ook nog een speciaal bedankje naar Sabrina (moeder van Floris van der Horst) en Jeffrey die de bar hebben bemand en Judith en haar man voor de muziek en hulp in de keuken.  We hopen volgend jaar weer zo’n spetterend feest voor jullie te organiseren. Hulp en ideeën zijn altijd welkom.

 

WhatsApp Image 2022-06-15 at 12.00.21 PM
WhatsApp Image 2022-06-15 at 12.02.57 PM
WhatsApp Image 2022-06-15 at 12.00.18 PM
Logo_Gradient
Kaashuis