Nieuwsbrief januari 2022

Nieuwsbrief LOGO

Voorwoord door onze voorzitter

We zijn afgelopen week weer begonnen met trainen, hoe lekker is dat! Het ziet er naar uit dat de competities weer gaan starten en dat er weer meer mogelijk is. Ik heb persoonlijk veel zin om weer lekker te volleybalen. Na de persconferentie van dinsdag 25 januari a.s. weten we meer.
Via deze weg wil ik namens mijzelf en het bestuur iedereen een goed, gezond en sportief 2022 toewensen en veel leesplezier met deze nieuwsbrief!

Met sportieve groet, Patrick van Merrienboer

Update vanuit de redactie na de persconferentie van 25 januari:

  • Op binnensportlocaties is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Daarbij is het dragen van een mondkapje vanaf 13 jaar verplicht en is ook de 1,5 meter afstandsregel van kracht, tenzij je volleybalt;
  • Wedstrijden zijn toegestaan. Het gaat zowel om wedstrijden onderling en wedstrijden tegen andere clubs.
  • Kleedkamers, toiletten en douches zijn open;
  • Toeschouwers zijn ook weer welkom in de tribunes;

Meer informatie op de Corona pagina van onze website.

Jantje-Beton-collecte-2019

Loop een uurtje mee met de Jantje Beton Collecte op 7 t/m 12 maart 2022

Help je in de week van 7 t/m 12 maart mee met collecteren? Dan is namelijk de Jantje Beton Collecte, en gaat Bourgondië  samen met ruim 40.000 andere vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen zodat meer kinderen meer kunnen spelen. 3 op de 10 kinderen spelen nooit of slechts een keer per week buiten. Voor kinderen met een handicap is dit vaak onmogelijk. Bovendien kan je onze club flink helpen, omdat 50% van je opbrengsten naar je eigen club gaan. De andere helft is voor projecten van Jantje Beton.

Loop mee

Wij voorzien je/ jouw team van alle benodigdheden, zoals collectebussen en handige tips. Jij zorgt voor een goed humeur. Tijdens de collecteweek krijg je een straat of wijk toegewezen. Je kan alleen lopen, maar liefst samen met een ouder of misschien zelfs met je hele team?  Zo wordt het nog een leuke dag ook. Geef jezelf of je team op door een e-mail te sturen naar activiteiten@bourgondie.net. Laat even weten met hoeveel mensen je wilt lopen en of je voorkeur hebt voor een bepaalde straat.

Teamfoto-_NED-GER_EK-2021_CEV_2021-09-17-114848_moxn

WK Volleybal 2022 voor vrouwen in Nederland!

In 2022 mag Nederland samen met Polen voor de allereerste keer het Wereld Kampioenschap Volleybal voor vrouwen organiseren. Voor ons volleybalfans dé uitgelezen kans om het Oranjeteam van dichtbij in actie te zien! Het WK wordt gehouden van 23 september 2022 t/m 15 oktober 2022 in Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam.

Evenement van wereldklasse
Alweer in 2019 bekend gemaakt dat het WK volleybal voor vrouwen in 2022 in Nederland en Polen zal plaatsvinden. FIVB (wereldvolleybalbond) president Ary Graça sprak tijdens de bekendmaking lovende woorden over Nederland: “Nederland staat bekend om zijn liefde voor sport en zijn vermogen om evenementen van wereldklasse te organiseren.” Het is de allereerste keer in de geschiedenis dat Nederland het WK volleybal mag organiseren. De belangrijkste – en waarschijnlijk dus ook de spannendste – wedstrijden worden allemaal in Nederland gespeeld, net zoals alle wedstrijden van onze Oranje vrouwen.

Opzet in festivalvorm
Net als bij het WK Beachvolleybal dat in 2015 in Nederland plaatsvond, zal het evenement als een festival opgezet worden en komt de focus op ons, de fans te liggen. Buiten de wedstrijden om zal er van alles georganiseerd worden om de fans erbij te betrekken. Zo is er aandacht voor eten en drinken, zijn er verschillende side-events en wil de Nevobo diverse activaties bedenken. “Alles om de fans erbij te betrekken”, aldus Nevobo voorzitter Peter Sprenger.

Help je mee?
Een kans als deze willen we natuurlijk niet laten schieten. Vanuit de activiteitencommissie willen we kijken of we een wedstrijddag van onze Oranje vrouwen bij kunnen wonen. Samen met andere Oranje fans in een bus naar Arnhem, Apeldoorn of Rotterdam om de sfeer rondom de wedstrijd te proeven en onze dames aan te moedigen. Lijkt het je leuk om daarbij te helpen? Stuur dan een mail naar activiteiten@bourgondie.net en help mee!

Uit den ouden doosch LOGO

Zonder het zelf te weten heeft onze onvolprezen oud-voorzitter, Gertjan, tijdens de pub quiz een mooi onderwerp voor deze rubriek aangeleverd. Dank daarvoor.

“FENOMEEN AVITAL SELINGER ERELID BOURGONDIE”

Ergens op een avond in 1991 komen de organisatoren van het 25-jarig jubileumfeest op het idee om dit festijn spectaculair te openen. “De Lange Mannen” timmeren dan al aardig aan de weg op weg naar de Olympische Spelen van Barcelona (zilver) en vooral die kleine alleskunner Avital Selinger maakt naam en faam in het land door in zijn eentje het tegen het lokale eerste herenteam op te nemen. Zogezegd, zo gedaan. Er wordt een brief geschreven en tot een ieders stomme  verbazing zegt Avital toe. Op vrijdagavond start het festijn (waarschijnlijk in latere edities hier meer over). Een selectie Bourgondiërs gaat 25 uur volleyballen tegen diverse tegenstanders en daar is een sponsoring aan gekoppeld.
De Vikinghal zit afgelopen vol met publiek als ons herenteam zich warmloopt en gaat spelen tegen die ene, relatief kleine man. Die man, Avital Selinger, is dan een van de beste spelverdelers ter wereld. Hij wordt met alle egards ontvangen als hij uit Mijdrecht aan komt rijden.

WhatsApp Image 2022-01-14 at 13.51.57
WhatsApp Image 2022-01-14 at 13.51.57 (1)
WhatsApp Image 2022-01-14 at 13.51.57 (2)

Nog wel even goed bedenken. In 1991 hebben we nog de oude puntentelling, dus alleen scoren op eigen service. De wedstrijd gaat beginnen. En is ook daarna bijna weer gelijk afgelopen. De ceremonie protocollaire voorafgaand aan de wedstrijd duurt mogelijk langer dan die ene set.
Na overleg met het bestuur is namelijk besloten om Avital op te nemen in de eregalerij van onze vereniging. Hij krijgt het erelidmaatschap. Normaal moet je daar jaren onbezoldigd de benen onder je lijf vandaan lopen bij de vereniging maar dit vindt iedereen zo speciaal dat hier graag een uitzondering voor wordt gemaakt.
Door enkele mini’s – waaronder volgens bronnen onze eigen Frank Duinkerken – worden een jubileumshirt en het erelidmaatschap aangeboden.

Maar die set dan. Volgens de overlevering wordt het 15-3. De beste man is zo snel, serveert zo gruwelijk moeilijk dat er eerst verbazing op de gezichten van onze spelers is af te lezen, gevolgd door ongeloof en dat eindigt bij waardering.
En dan blijkt pas wat een aardige kerel het is. Enigszins beschaamd vraagt hij aan het net aan het einde van die korte kwelling of hij niet nog een setje moet spelen en dat gebeurt dan ook.Na afloop is hij niet weg te krijgen. Het ene verhaal volgt op het andere verhaal in de kleedkamer. Hij heeft van veel zaken verstand, politiek, architectuur en natuurlijk sport. Pas vele uren later vertrekt de huidige damesbondscoach met een kist appels van Piet van Bemmel in de auto weer uit Wijk.

High Five LOGO

High Five

In de nieuwe rubriek High Five stellen we mensen binnen én buiten onze vereniging vijf vragen zodat we hen (iets) beter leren kennen. Deze keer Esther van Dijk, speelster van dames 1.  Laat je niet misleiden door haar glimlach, want binnen de lijnen is ze écht een powerhouse.

Stel jezelf even kort voor.   Hoi, ik ben Esther van Dijk, 27 jaar, woonachtig in Houten en werkzaam als onderzoeker en docent bij de Universiteit Utrecht. Ik speel in dames 1 (zie foto) en sta precies in het midden van de teamfoto.

Wanneer en hoe ben je bij Bourgondië terecht gekomen?  Ik ben rond mijn dertiende begonnen met volleyballen bij Bourgondië! Toen werd ik meteen verliefd op de sport én op deze vereniging. Dit jaar help ik natuurlijk weer met het kamp organiseren. Dat is altijd heel leuk om te doen! Verder heb ik ook een behoorlijk aantal jaar training gegeven.

Neem ons eens mee naar onvergetelijk moment uit je volleybal carrière.  Oei, zo veel om uit te kiezen! Maar als ik er écht een moet noemen, dan is dat het seizoen van de driedubbel. Toen werd ik met dames 1 kampioen en wonnen we de beker. Ik speelde ook nog mee met meisjes 1 en ook daar werden we kampioen!

Favoriete film, muziek en gerecht?   Film: Lalaland en One Day. Muziek: Dat hangt van de dag af! Vandaag is het rockmuziek. Eten: Ik lust bijna alles, maar de skitaart van de bakker uit Cothen die kan ik nooit laten staan.

Wat is je levensmotto?   Die heb ik niet echt! Ik probeer gewoon te genieten van alles. Dit seizoen éxtra van het volleyballen bij Bourdondië, omdat ik deze herfst in wil gaan trekken bij mijn vriend in Noord-Holland. Dus dan ga ik de vereniging enorm missen!

Dankjewel Esther! Wij gaan jou ook missen….veel succes dit seizoen met dames 1 én met de voorbereidingen voor het jeugdkamp. Het volgende jeugdkamp staat gepland voor het weekend van 1 t/m 3 juli 2021.

Afbeelding1
Afbeelding2
Pubquiz LOGO

Bourgondië online pubquiz 2021

Op woensdag 29 december vond alweer de tweede editie plaats van de Bourgondië pubquiz. Er hadden zich 10 teams opgegeven om met elkaar de online strijd aan te gaan. Onder de deelnemers vriendenteams, families en teamleden. Een enkeling was zo stoer om de uitdaging alleen aan te gaan, helemaal top Rick Klaassen! Onder de bezielende leiding van Paul en Anfred werd eenieder uitgedaagd om de lastige vragen en puzzels op te lossen, de punten werden zeker niet kado gegeven…Zo ging het van vragen over wereldwonderen, naar gerechten en van muziek naar spelers van de Oranje dames. Uiteindelijk werd na ongeveer 2,5 uur duidelijk wie zich de winnaars mochten noemen.

  1. De Mafklappers – Tjerk, Robin en Lars
  2. Gedeeld tweede plaats: Heksen – Joeke, Jildou en Daniëlle / Team K&Ko: Jarmo en Jiske
  3. RE-RI-IJS – Karin, Marcel en Henk Rehorst

Zij ontvingen allen een samengesteld verwenpakket van onze sponsor Kaashuis Dorestad. De organisatie hoopt volgend jaar een ‘live’ pubquiz te kunnen organiseren in onze sporthal. Wie weet tot dan.

sponsorkliks

Sponsorkliks

Wist je dat het mogelijk is om Bourgondië GRATIS te sponsoren middels je online aankopen? Door op deze link of bovenstaande banner van SponsorKliks te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Booking.com. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Bourgondië commissie op terwijl jij zelf dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra.
Dit geldt bijvoorbeeld ook als je een pizza (of iets gezonders natuurlijk) wilt laten bezorgen via Thuisbezorgd.nl. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook….Alvast bedankt namens de club!

Sudoku LOGO

Bourgondië Sudoku

Door Gertjan Hartog – Een sudoku zal de puzzelaars onder ons wel bekend zijn. Een Bourgondie sudoku is daar een variant op. Alleen bestaat deze niet uit de getallen 1 t/m 9, maar de letters van BOURGONDIE. Gezien het aantal letters van 10, wordt de OU als 1 letter gezien. Het worden dus de letters B-OU-R-G-O-N-D-I-E om in te vullen. Verder gelden de normale regels, dus per vierkantje mag je de letters van BOURGONDIE slechts 1x gebruiken. Ook op dezelfde regel van links naar rechts en van boven naar beneden mag elke letter maar 1x worden gebruikt. Er is een makkelijke en een moeilijke puzzel. Stuur een foto/schermafbeelding in naar activiteiten@bourgondie.net voor een eervolle vermelding in de volgende nieuwsbrief en onze Galerij der Briljante Breinen. Veel puzzelplezier!!

2022-01 Sudoku

Dat was het voor deze keer, je bent weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes vanuit de vereniging. Niets missen? Volg ons dan op Facebook of Instagram. Wil jij ook eens iets delen met onze leden? Stuur dan een mail naar sponsoring@bourgondie.net. We hopen je snel weer te zien in de sporthal.

Colofon

• Redactie en vormgeving: Férenc Hutjens
• Aan deze editie werkten mee: Esther van Dijk, Patrick van Merrienboer, Gertjan Hartog en Paul Klerks
• Contact: sponsoring@bourgondie.net
• Editie: januari 2022 (alle voorgaande edities zijn te vinden op onze website)

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuur dan een mail naar sponsoring@bourgondie.net.

Si-No header-website
Kaashuis