Nieuwsbrief Mei 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Volleybal voor iedereen…

Door Férenc Hutjens

Afgelopen maand gaf TeamNL zitvolleybal dames een clinic voor onze leden. Het idee ontstond eind 2022 in de keuken van onze sportkantine. Judith Holleeder (onze keukenprinses) vroeg me of ik een crowdfunding actie wilde delen van TeamNL. Het team waar haar dochter Marit deel van uit maakt. Natuurlijk wilde ik dit initiatief promoten. Als vereniging dragen we graag uit dat onze mooie sport voor iedereen te beoefenen moet zijn, in welke vorm en op welk niveau dan ook. Hoe mooi zou het zijn als we vanuit Bourgondië dit team in opbouw op weg konden helpen hun doel te verwezenlijken; deelnemen aan grote internationale toernooien, EK en WK. Er wordt door TeamNL zelfs hardop gedroomd over deelname aan de Paralympische Spelen van 2028. Het zaadje was gepland en contact met TeamNL was snel gelegd.

Samen met de trainer werd de dag ingevuld en promotie richting onze leden werd opgestart. Op zaterdag 29 april kregen ruim 30 leden een leuke clinic en zitvolleybal toernooi voorgeschoteld. Op aanwijzingen van coach Zhao moest men zo snel mogelijk over het speelveld bewegen, van links naar rechts en van voren naar achteren. Daar waar de dames van teamNL sierlijk over de vloer gleden hadden de Bourgondiërs moeite om niet achterstevoren of tegen elkaar aan te belanden. Maar na wat meer oefening begon men de bewegingen onder de knie te krijgen en kon gewerkt worden aan aanvallen en verdedigen.

Daarna werden er teams ingedeeld en ging men met elkaar de strijd aan. TeamNL verdeelde zich onder de teams om zo nog wat tussen de lijnen te kunnen coachen. Uiteindelijk mocht elk team het opnemen tegen TeamNL, het mocht duidelijk zijn wie er al winnaar uit bus kwam, al kwam een jeugdteam behoorlijk dicht bij de winst.

Met het organiseren van deze clinic steunen Bourgondië en hoofdsponsor I-share uit Bunnik de dames van TeamNL op weg naar de top. Maar daarvoor is veel geld nodig, geld dat men onder andere met het geven van clinics bij elkaar hoopt te brengen. Wilt u de dames ook steunen? Op www.gofundme.com loopt de crowdfunding.

Wat vindt je verderop in deze nieuwsbrief: bericht van onze technische commissie, een nieuwe aflevering van “Uit den Oude Doosch” en we geven een High-Five aan Remco de Vries, directeur van I-share. Ik wens iedereen een paar leuke laatste weken in de zaal en hoop elkaar te zien in het zand op zaterdag 10 juni tijdens het Beach Event en eindfeest (waarvoor nog hulp gezocht wordt maar daarover verderop meer informatie)…

Jeugdkamp 2023 komt er aan!

Ingezonden door Paul Klaassen

Na een sportief en gezellig jaar sluiten we ook dit seizoen weer af met een jeugdkamp! Lekker 3 dagen met je teamgenoten en spelers van andere jeugdteams spelletjes spelen, opdrachten uitvoeren, beetje sporten, af en toe corvee, maar vooral heel veel plezier maken!

Het volgende jeugdkamp staat gepland voor het weekend van 30 juni t/m 2 juli 2023. Ook deze keer is het kamp weer in Amerongen. Het jeugdkamp geldt voor alle jeugdleden tot 18 jaar. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. Mocht je je nog niet hebben aangemeld, dan kan dat nog door je aanmelding te mailen naar jeugd@bourgondie.net. Nadere informatie over het kamp zoals paklijsten, aankomst- en vertrektijden, etc. volgen vanzelfsprekend ruim op tijd. Maar noteer alvast deze datum in de agenda, zodat je erbij kan zijn! Heb je vragen over het kamp, dan kan je die mail naar jeugd@bourgondie.net of neem contact op met Paul. Groetjes van de kampleiding!

Jeugdkamp 2023 aankondiging

Nieuws van de Technische Commissie

Ingezonden door Johan Klerks

De technische commissie is achter de schermen volop bezig om het nieuwe seizoen voor te bereiden. Na de inventarisatie onder de leden, welke veelal is uitgevoerd door de trainers, wordt er nu gewerkt aan een eerste concept teamindeling. Tevens zijn we de trainers daarbij aan het zoeken en benoemen, waarna we naar verwachting eind mei begin juni dit kunnen gaan delen onder alle leden. Ook in de maand mei gaan we de zaalruimte aanvragen bij Stichting Wijk Sport, en de beoogde teams inschrijven bij de bond. Het binnen seizoen loopt door tot eind mei met de huidige tijden, en de trainers beslissen zelf of er een of twee keer getraind wordt, uiteraard voor de teams waar dit voor geld. Belangrijk: mocht je onverhoopt besluiten om te stoppen zeg dan op via de website voor 30 juni. Dit alleen kenbaar maken bij de trainer is niet voldoende.

Datums voor de agenda:

 • Einde binnen trainingen: dinsdag 23, donderdag 25 en zaterdag 27 mei
 • Start Beachvolleybal volleybal en mogelijk Lollyballen: week 22, de indeling volgt later
 • Start binnen trainingen: na de zomervakantie week 34: 22, 24 en 26 augustus, de indeling volgt later.

Wij wensen iedereen een hele fijne zomer en hopen iedereen weer terug te zien op de beachvolleybalvelden en/of na de zomervakantie in de zaal.
De technische commissie: Jarmo, Paul, Vincent en Johan.

IMG_9970
Uit den ouden doosch LOGO

Uit den Ouden Doosch – “Time-Out”

Door gastredacteur Paul Klerks

‘Time-Out’. Een zeer bekend verschijnsel in de sportwereld. Een mooi instrument voor een coach om de ploeg even tot rust te brengen, om tips door te geven, om op te zwepen, om een goede mop te vertellen of om uit te kafferen (beroemd hierin was de Russische coach Nikolay Karpol, zie hieronder).
Deze man maakte er soms ook een spel van voor het publiek. Maar liefst 50 jaar coach. Goud en zilver op de Olympische Spelen en als je bij hem speelde dan wist je dat je het ging maken internationaal. Is anno 2023 waarschijnlijk een discutabele manier van coachen.

Maar binnen Bourgondië heeft ‘time-out’ natuurlijk ook nog een andere betekenis al zal dat voor de nieuwere leden vreemd in de oren klinken. Jarenlang is dit de naam van ons onvolprezen clubblad. In december 1980 komt het eerste nummer uit. De dappere vrijwilligers die de eerste redactie vormen zijn Ria Leensen, Harrie Klerks, Elly Brouwer en Tineke de Vries. Copy verzamelen, vergaren, nieten, rondbrengen, uitdelen. Als redactielid ben je er maar druk mee.

Een clubblad is een van de belangrijkste communicatiemiddelen in die tijd. Tegenwoordig doen we dat met de nieuwsbrief.

In het begin is er een vaste regelmatig terugkerende inhoud zoals; takenschema, standen (de app bestond nog niet), teamsamenstellingen, ledenlijst, zalenlijst, praatje van de voorzitter. Later komen daar allemaal rubrieken bij die in die tijd ook actueel zijn. Zoals allerlei vormen van ‘de pen’ waarin een verenigingslid een verhaal schrijft, of dat er leden geïnterviewd worden zodat je weet dat ze worteltjes lekker vinden.

Niet te vergeten ook de advertenties van de sponsors want zonder die sponsoring kon een clubblad niet gemaakt worden. Verder wedstrijdverslagen, diverse verslagen en aankondigingen van toernooien, polemieken over wedstrijdshirtjes of wie er een of twee keer mocht trainen en of dat ook extra geld moest kosten.

Natuurlijk ook oproepen voor Algemene Ledenvergaderingen waar door de jaren heen weinig mensen op af komen, een terugkerend thema. Dat gold ook voor de veranderende spelregels door alle jaren heen en dat zijn er best veel. En sinds enkele jaren (alles moet digitaal) is er de nieuwsbrief. Eigenlijk de moderne variant van de ‘Time-Out’ het onvolprezen clubblad van onze club.

Nikolay

Niet één…niet twee…maar drie kampioenen binnen Bourgondië!!

Wat een topseizoen voor onze vereniging; we hebben dit jaar maar liefst drie teams die kampioen zijn geworden. Medio april werd duidelijk dat de meiden van MC1, de jongens en meiden van JC2 én de recreanten van XR2 als nummer één van hun poule waren geëindigd. Wat een prachtige prestatie van spelers, trainers en coaches. Namens het bestuur en al onze leden van harte gefeliciteerd! Ik neem jullie even mee in de feestvreugde…

MC1

Trainers Paul en Renske hebben afgelopen jaar een écht team gesmeed van jeugdleden en nieuwkomers. Aan het eind van de eerste seizoenshelft eindigde MC nog op de derde plaats maar in 2023 viel alles op zijn plek. Met een ruime voorsprong (6 punten) werden de meiden verdiend eerste in hun klasse. Met taart en bubbels werd er in bijzijn van familie en vrienden een leuk feestje gebouwd in onze kantine.

Kampioen MC

JC2

Trainer Johan pakte begin 2023 de handschoen op en ging samen met een paar enthousiaste ouders aan de slag om van deze meiden en jongens uit onze C-jeugd een team te smeden. En of dat gelukt is! Met als resultaat dit kampioenschap. Binnenkort krijgen ze nog de dik verdiende medialles uitgereikt. Van harte gefeliciteerd allemaal!!

JC2 2023

XR2

Als je trainer André met dit team aan het werk hebt gezien dan weet je wat hen zo succesvol maakt. Inzet, passie en spelplezier zijn de woorden die bij dit team passen. Met als in resultaat dat in april de titel binnen gehaald kon worden! En zoals te lezen is op de hoodies van XR2 zit er nog meer moois in het vat: “volleyballers players don’t age, they level up!” We zijn benieuwd en volgen jullie ontwikkelingen op de voet…van harte gefeliciteerd!

Kampioen XR2 2
Kampioen XR2

Bourgondië Beach Event

Zaterdag 10 juni a.s. is het zover! Gezellig samen het seizoen afsluiten met je voeten in het zand…

Na het grote succes van vorig jaar willen we dit jaar opnieuw het seizoen afsluiten met een dagvullend programma op en rondom onze beach velden.
De werkgroep Beach Event is al weken hard aan het werk om een fantastisch dag te organiseren voor leden, ouders/verzorgers, familie én vrienden.
Samen met jullie willen we deze dag lekker ballen, spelen én chillen in het zand onder het genot van een hapje en wat drinken. Er is voor elke leeftijd en niveau wat leuks georganiseerd dus geef je snel op en mis deze dag niet!

Dit zijn de onderdelen van het Beach event (onder voorbehoud van o.a. aantal deelnemers)

 • 09.00 – 10.00 Volleybal speeltuin
 • 10.30 – 12.30 Ouder/kind CMV
 • 13.00 – 15.00 A / B / C jeugd
 • 15.30 – 17.30 Senioren
 • Aansluitend Patatbuffet (drinken voor eigen kosten)
 • Daarna Eindfeest!!

Aanmelden voor deze dag kan nog tot 23 mei bij Jiske Kootstra middels een mail naar jiske.kootstra@gmail.com of een appje naar telnr 06-40640049. Deelname een het dagprogramma is gratis. Geef daarbij ook aan of je gebruik wilt maken van het patatbuffet, hierbij is het drinken voor eigen kosten.

 1. Voor volleybal speeltuin en CMV onder vermelding van naam kind / CMV lid en evt naam ouder(s)/verzorger(s).
 2. Voor jeugdtoernooi met tweetallen, waarvan 1 persoon lid moet zijn. Onder vermelding van beide namen en contactgegevens.
 3. Voor senioren toernooi met tweetallen, waarvan 1 persoon lid moet zijn. Onder vermelding van beide namen en contactgegevens. Daarnaast is er voor dit onderdeel een online formulier/poll om aan te geven wat jouw voorkeur heeft, duetten of kwartetten toernooi, deze graag invullen via de volgende link:  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScs82sE3_Sfj-k75ygh0Ef-m51PvHPQhWsZqjU-VsK4BNroRg/viewform?usp=sf_link.

Aanmelden kan dus nog tot 23 mei. Wil je graag mee doen maar heb je nog geen duo? Meld je dan individueel aan en dan doen wij ons best voor een duo!

Hulp gezocht
Een dag als deze vraagt behoorlijk wat inspanningen, dat doen we met alle plezier. Maar we kunnen nog wel wat hulp gebruiken, zo zijn we nog op zoek naar:

 • mensen die willen helpen bij het organiseren van het patatbuffet, denk aan; bestellingen opnemen, kantine inrichten, eten voorbereiden en opruimen na afloop
 • een team of groep mensen die het eindfeest willen organiseren; er is een leuk budget voor deze avond en er kan gebruik gemaakt worden van eerder opgedane ervaring en plannen.

Geef je op via een mail naar activiteiten@bourgondie.net, we hopen op vele handjes! Voor vragen over het dagprogramma kun je terecht bij Jiske Kootstra, voor vragen over het avondprogramma (buffet en feest) kun je terecht bij Férenc (activiteiten). Hopelijk tot dan!

Beach event flyer (socials)
High Five LOGO

In de rubriek High Five stellen we mensen binnen én buiten onze vereniging vijf vragen zodat we hen (iets) beter leren kennen, deze keer geef ik Remco de Vries een High Five. Ik ontmoet hem op zaterdag 25 maart tijdens de sponsordag op de tribune bij een wedstrijd van dames 1.

Stel jezelf even kort voor: Ik ben Remco de Vries, directeur en mede-eigenaar van I-share. Mijn leeftijd is 53 jaar, ik ben getrouwd met Monique (voormalig bestuurslid activiteiten en sponsoring, nu medewerker van SWS) en vader van Roy en Luc, beiden oud jeugdleden.

Wat is je connectie met volleybal en Bourgondië? Ik ben zelf geen volleyballer, ik ben meer van het voetbal en badminton. Maar Bourgondië en ik gaan al wat jaartjes terug. Ik zat regelmatig op de tribune bij mijn zoons. Dat is iets minder dat tien jaar geleden, de vereniging verkeerde destijds in zwaar weer en had het financieel slecht. De functie van voorzitter kwam vrij en daar zag ik wel een uitdaging in. Ik was er van overtuigd dat ik met mijn kennis en ervaring van toegevoegde waarde kon zijn voor het bestuur. Gelukkig hebben we samen het tij kunnen keren, ik vond het een mooie ervaring. Nu kruisen onze paden elkaar weer. Middels de connectie met Jildou de Boer (dames 1), die bij I-share werkzaam is als Content Marketeer, kwam Bourgondië met de vraag of wij geïnteresseerd waren in een hoofdsponsorcontract. Daar zag ik wel wat in en zo komt het dat ik hier nu in deze hoedanigheid zit.

Neem ons mee naar onvergetelijk of dierbaar moment uit je Bourgondië tijd.  Als ouder vond ik het fantastisch om mijn jongens kampioen te zien worden, ik was enorm trots op Luc en Roy. Als voorzitter was ik trots op de vereniging die ik achterliet toen ik mijn functie overdroeg aan Patrick. Bourgondië was weer (financieel) gezond, had twee betrokken sponsoren en er was meer betrokkenheid van ouders/leden die hun bijdrage leverde door bijvoorbeeld bardiensten te draaien.

Favoriete film/serie, muziek en gerecht? Mijn favoriete serie is Vikings, ik heb daar goede herinneringen aan. Elke zondag met de jongens op de bank onder het genot van een glaasje whisky genieten van de geweldige avonturen van Ragnar, koning van de Vikingen. Favoriete muziek; ik vind alles van Toto geweldig, dat zit muzikaal zo goed in elkaar. Zelf speel ik basgitaar bij de feestband Klaar, we zijn een enthousiaste band met muzikanten die al ruim 25 jaar samen spelen. Mijn favoriete gerecht is eigenlijk alles wat van de BBQ komt, maar dan vooral een goed bereide Picanha of een gerookte zalm. Heerlijk.

Wat is je levensmotto of heb je een advies dat je wilt delen? Ik heb een advies waar ik zelf ook naar probeer te handelen. Elke dag proberen het beter te doen, of dat nu in je werk of privé is. Durf te dromen. Dingen komen niet vanzelf, je bent regisseur van je eigen leven. Maar vergeet niet te genieten van de reis!!

Remco, bedankt voor een leuk gesprek. Wat mooi om te zien hoe de band tussen jou en Bourgondië is ontstaan en hoeveel je ook nu weer voor onze vereniging betekent.

Remco de Vries basgitaar

ALV 2023

Op woensdag 19 april j.l. vond de jaarlijkse ALV weer plaats. In de kantine van de korfbal presenteerde het bestuur hun verslaglegging van afgelopen jaar. Daarnaast werd afscheid genomen van penningmeester Esther Miltenburg, zij is ruim drie jaar bestuurslid geweest. Het bestuur sprak waardering uit voor al haar inspanningen en haar bijdrage aan het bestuur van onze vereniging. Met een pakket vol lekkernijen van Kaashuis Dorestad, een mooie bos bloemen én een applaus van alle aanwezigen legde zij haar functie neer. Verderop in de vergadering vond de verkiezing van de nieuwe penningmeester plaats. Er was één kandidaat die op voordracht van het bestuur werd verkozen. We hebben het dan over Edo Jansen, reeds aan het werk was als penningmeester a.i.. Het bestuur is zeer blij met zijn komst. Met Edo hebben ze een man in hun midden met kennis van zaken. Patrick gaf aan dat Edo in een korte tijd al een duidelijke stempel had gedrukt op diverse processen in de boekhouding waardoor goede stappen vooruit zijn gemaakt. We zullen Edo in een volgende nieuwsbrief aan jullie voorstellen. De tweede verkiezing betrof die van de functie voorzitter. Zittend voorzitter Patrick Merrienboer had zich herkiesbaar gesteld en er waren geen andere kandidaten. We zijn blij dat Patrick nog een paar jaar de rol van voorzitter op zich wil nemen. Ook de functie van bestuurslid Technische Zaken was beschikbaar. Aftredend bestuurslid Johan Klerks was herkiesbaar en werd door de aanwezigen gekozen voor een volgende termijn.  Notulen van deze ALV worden binnenkort verstuurd door onze secretaris. Het bestuur wil de aanwezigen nog bedanken voor hun aanwezigheid. Ook deze avond leverde kostbare feedback en ideeën op die het bestuur helpen bij het uitzetten van beleid voor onze vereniging.

ALV 2

Vacaturebank

Voor de commissie PR & Communicatie zijn we op zoek naar:

 • Webmaster
 • Social media content creators
 • Redactieleden nieuwsbrief
 • Fotograaf

Voor de commissie Activiteiten zijn we op zoek naar commissieleden, liefst vaste commissieleden maar elke vorm van hulp is welkom!
Denk aan het organiseren van verschillende activiteiten maar bijvoorbeeld ook aan een coördinator Grote Club actie. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een van deze functies? Neem dan contact op met Férenc Hutjens (activiteiten@bourgondie.net)

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar trainers (jeugd/volwassen)! Heb je interesse of wil je meer informatie? Ga dan vooral eens in gesprek met een van de leden van de Technische Commissie: Jarmo, Paul, Johan of Vincent

Ook zijn we nog op zoek naar horecahoofden. Naast vrijwilligers die 2 uur bardienst draaien op thuisspeeldagen is er altijd een horeca hoofd aanwezig. Deze ondersteunt de vrijwilligers,  ziet toe op een correcte uitvoering van de taken en coördineert de opening en/of afsluiting van de horecagelegenheid. Het gaat om enkele diensten per seizoen. Voor vragen of informatie kun je terecht bij Wim (secretaris@bourgondie.net) of Patrick (voorzitter@bourgondie.net).

Colofon

• Redactie en vormgeving: Férenc Hutjens
• Aan deze editie werkten mee: Paul Klerks, Paul Klaassen, Johan Klerks, Jiske Kootstra en Remco de Vries
• Contact: sponsoring@bourgondie.net
• Editie: mei 2023 (alle voorgaande edities zijn te vinden op onze website)

Logo_Gradient