Nieuwsbrief Maart 2024

Logo maart 2024

Keuzes, keuzes, keuzes…

Door Férenc Hutjens, bestuurslid PR & Communicatie

Over ongeveer drie weken vindt de jaarlijkse Algemene Leden Vergadering weer plaats. In voorbereiding op deze bijzondere vergadering nemen we als bestuur een moment om te reflecteren op gemaakte keuzes en of ze tot het beoogde resultaat hebben geleid. We hopen dat jullie, leden en ouders/verzorgers, met ons in gesprek willen gaan over deze resultaten. De ALV is hét moment om samen keuzes te maken; of het nu gaat om het verkiezen van nieuwe bestuursleden of het voorstellen van aanpassingen in onze begroting. Zo staan we voor de uitdaging om in een tijd van stijgende kosten en uitgaven onze sport voor iedereen beschikbaar te houden, iets wat we als bestuur erg belangrijk vinden. We zijn benieuwd hoe jullie hier over denken; moeten we komende jaren de contributie verhogen? Of teren we in op onze reserves? Bij deze dan ook de uitnodiging om vooral naar de ALV te komen en invloed uit te oefenen op de plannen voor de (nabije)  toekomst van onze vereniging. Je ontvangt binnenkort meer informatie van onze secretaris.

Verder wil ik jullie aandacht vragen voor onze openstaande vacatures, we hebben verschillende leuke functies in de aanbieding. Zo zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid PR & Communicatie, een functie waarin je van grote betekenis kunt zijn voor onze vereniging. Ook zoeken we nog creatievelingen onder ons voor beheer van social media kanalen, redactie van de nieuwsbrief en beheer van de website. Verderop in deze nieuwsbrief vindt je meer informatie over alle vacatures.

Tenslotte; dit is voor mij de laatste nieuwsbrief die ik publiceer. Tijdens de aanstaande ALV treed ik namelijk af. De afgelopen 6 jaar als bestuurslid waren leerzaam en interessant, maar vooral leuk en gezellig. Samen met andere (bestuurs-) leden heb ik veel mooie activiteiten kunnen organiseren, is de website onder handen genomen en lopen we in een nieuw wedstrijdtenue met hoofdsponsor I-share. De corona periode was intens maar ik kijk met trots terug op hoe we dit als bestuur hebben aangepakt. Maar het meest trots ben ik nog op de beach velden die ik samen met plaatselijke ondernemers en enkele enthousiastelingen heb kunnen realiseren. Ik kom zeker nog eens een balletje slaan, het ga jullie goed.

Beach dag 2024

Jeugdkamp 2024

Als het volleybalseizoen erop zit, dan is weer tijd voor… het jeugdkamp!

Ook dit jaar gaan we natuurlijk weer een té gek kamp organiseren. Lekker 3 dagen met je teamgenoten en andere jeugdspelers spelletjes spelen, opdrachten uitvoeren, beetje sporten, af en toe corvee, maar vooral heel veel plezier maken! En natuurlijk het kampvuur niet te vergeten.

Het volgende jeugdkamp staat gepland voor het weekend van 5 t/m 7 juli 2024 in Bladel. Het jeugdkamp geldt voor alle jeugdleden tot 18 jaar. De uitnodigingen zijn inmiddels verstuurd. Mocht je je nog niet hebben aangemeld, dan kan dat nog vóór 1 mei 2024 door het aanmeldingsformulier in te vullen. Dit formulier kan je openen vanuit de uitnodiging. Nadere informatie over het kamp zoals paklijsten, aankomst- en vertrektijden, etc. volgen vanzelfsprekend ruim op tijd. Maar noteer alvast deze datum in de agenda, zodat je erbij kan zijn! Heb je vragen over het kamp, dan kan je die mailen naar jeugd@bourgondie.net of neem contact op met Paul.

Groetjes van de kampleiding! Daniëlle, Eva, Jiske, Renske, Dian, Tom, Marcel en Paul

kamp 2023

CMV toernooi 

Op zaterdag 10 februari hebben onze CMV’ers onder enthousiaste leiding van trainers, begeleiders en ouders deel genomen aan het CMV toernooi bij UVV in Utrecht. Daarbij pakte een van de CMV teams de eerste plaats. Hoe leuk is dat? Van harte gefeliciteerd jongens en meiden, en natuurlijk ook Tom Verhulst, CMV trainer van Bourgondië.

Op zaterdag 16 maart a.s. zal het CMV toernooi door Bourgondië georganiseerd worden. Met hulp van onze jeugdleden spelen tientallen CMV teams uit de regio tegen elkaar. Kom vooral kijken en geniet van het spelplezier van onze jongste volleyballers.

WhatsApp Image 2024-03-02 at 15.11.50
logo_payoff

Jantje Beton collecte

Komende week gaan vier van onze jeugdteams langs de deuren om te collecteren voor Jantje Beton. Meer dan 300.000 kinderen in Nederland spelen niet buiten. We dreigen een generatie te verliezen aan ‘binnenzitten’, terwijl buitenspelen het belangrijkste én leukste onderdeel is van een gezond leven. Kinderen hebben weinig tijd, er zijn niet genoeg veilige en natuurlijke speelplekken en ook zijn beeldschermen een grote bedreiging. Bourgondië helpt mee om méér kinderen nog méér te kunnen laten buitenspelen. De Jantje Beton collecte draagt bij aan buitenspeelprojecten, 50% van de opbrengst is voor onze eigen jeugdkamp. Eind maart weten we wat de opbrengst is.

Mocht je onze teams gemist hebben dan kun je ook online bijdragen. Met deze link: Online collectebus ga je naar onze online collectebus, bedankt!

Pubquiz 2024

Save the date – Bourgondië pubquiz

Ingezonden door Anfred Beishuizen

Op zaterdag 16 maart a.s. organiseert Bourgondië voor de 4e keer de pubquiz!! Quizmaster Anfred nodigt je uit voor een reis om de wereld…Iedereen mag meedoen, dus bijvoorbeeld ook ouders en broertjes/zusjes van leden. Velen van jullie hebben zich al aangemeld. Aanmelden kan nog steeds door de teamnaam en teamleden op te geven via: activiteiten@bourgondie.net. Ieder team mag bestaan uit max. 4 leden.

Dus, bedenk een leuke teamnaam, verzamel gezellige teamleden én geef je snel op! PS: We zijn nog op zoek naar mensen die willen helpen achter de bar en met opbouwen en opruimen. Wil je helpen? Mail dit dan ook naar activiteiten@bourgondie.net

Rookvrij 3

Bourgondië rookvrij

Bourgondië maakt deel uit van de omgeving van opgroeiende kinderen. We geven kinderen graag het goede voorbeeld. We zetten daarom vanaf nu de stap naar een rookvrij sportterrein! Hiermee beschermen we de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken en het schadelijke meeroken. Zo bieden wij iedereen een gezonde en veilige sportomgeving. Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf nu zijn wij rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op ons sportterrein, ook rokers! We vragen rokers om buiten het terrein en uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De aanlooproute en entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Lees meer op www.rookvrijegeneratie.nl/sport. Voor vragen kan je terecht bij het bestuur en onze sportcoaches van Stichting Wijk Sport.

Uit den ouden doosch LOGO

Uit den Ouden Doosch – Ode aan Ingrid Visser

Ingezonden door Paul Klerks

Eigenlijk hoort iedere volleyballiefhebber, jong of oud, die verslaafd is aan dit schitterende spelletje te weten wie Ingrid Visser is. Maar nadat deze zin opgetekend is weet schrijver dezes ook dat dit een utopie is. Een droombeeld. Daarom een kleine stap terug en zorgen dat iedereen op dezelfde pagina zit.

Ingrid Visser speelde op de middenpositie 17 jaar voor het Nederlands Team 5 WK’s, 9 EK’s, 1x Olympische Spelen en kwam tot het recordaantal (tot op de dag van vandaag) van 514 interlands. Haar club carrière van bijna 30 jaar voerde haar via Zevenhuizen (10 jaar), Vught (3), Brazilië (2), Italië (1), Spanje (6), Amstelveen (1), Rusland (1), weer Spanje (2) en Azerbeidzjan (1).

Ingrid-Visser-600x337

In volleyballand is Ingrid een voorbeeld geweest voor menig jeugdig talent dat graag in haar voetsporen wilde treden. Er zijn weinig mensen te vinden die Ingrid niet mochten. Ze was een zeer bijzonder mens en als aanvoerder een speelster die vooropging in de strijd en haar teamspeelsters nooit in de steek liet.

In 2013 is ze samen met haar partner in Spanje als beiden worden vermist. Het meest verschrikkelijke scenario komt maanden later boven tafel als ze vermoordt worden gevonden. Het hoe, wat, waarom en door wie wordt nooit helemaal helder al zijn er zeker genoeg verdachten aan te wijzen. Aan het leven van een voorbeeldige topsporter en haar partner komt veel te vroeg een einde. Bij de eredienst in Almere besluit de NeVoBo het rugnummer van Ingrid nooit meer aan iemand anders uit te delen. Nooit meer nummer 15. Prachtig gebaar. Oud-international Chaïne Staelens verwoordt het erg mooi: “De deur van Ingrid stond altijd open. Ze was een voorbeeld voor velen binnen het team. Ze was een prachtspeelster en een prof pur sang”.

Later dat jaar introduceert de vermaarde volleybalfotograaf Ronald Hoogendoorn (ooit waren we collega’s) de Ingrid Visser Award. De prijs voor de beste volleyballers van het jaar. Op volleybalkrant.nl is een overzicht te vinden van alle winnaars vanaf 2013.

Wil je meer weten en lezen over deze fantastische volleybalster dan verwijs ik je graag naar het boek dat volleybaljournalist Willem Held over Ingrid heeft geschreven (eventueel bij mij te leen). “Ingrid Visser – haar topsportleven en haar tragische dood”. Een aanrader voor iedereen die de volleybalsport beoefent en ook voor degene die dat niet doen.

WhatsApp Image 2024-03-02 at 15.10.27

Vacatures

Bestuurslid PR & Communicatie
In verband met het aftreden van het huidige bestuurslid zijn wij op zoek naar een nieuw bestuurslid PR & Communicatie. Lijkt het je leuk om een bijdrage te leveren aan het bestuur en onze sport in het bijzonder? Dan is dit wellicht iets voor jou. Het bestuurslid PR & Communicatie:

• Is voorzitter van de activiteitencommissie en vertegenwoordigt deze in het bestuur
• Ondersteunt het dagelijks bestuur bij onderwerpen die niet direct met de dagelijkse gang van zaken te maken hebben zoals representatie, organisatie van evenementen, informatieverstrekking, mediabeleid, sponsoring en gerelateerde onderwerpen
• Adviseert het bestuur met betrekking tot ontwikkelingen op het gebied van informatie en communicatietechnologie en doet voorstellen voor verbetering van de informatieverstrekking aan de leden van de vereniging en aan derden
• Beheert de huisstijl van de vereniging en zie toe op juist gebruik er daarvan
• Is verantwoordelijk voor het beheer en juiste inzet van de website van de vereniging en werkt hierin samen met de webmaster
• Is verantwoordelijk voor het beheer en juiste inzet van de social media kanalen van de vereniging en werkt hierin samen met de beheerder / content creator social media

We zijn op zoek naar een iemand met passie voor volleybal én het verenigingsleven binnen Bourgondië. Je bent elke 6 weken aanwezig bij overleg van het bestuur en werkt tussendoor zelfstandig aan je eigen taken. Je overlegt met commissieleden, webmaster en content creator social media over lopende zaken en aanstaande evenementen of acties. Dit kost je gemiddeld 2 uur per week.

Wat krijg je er voor terug? Voldoening door samen te werken met bestuur en andere leden in het succesvol organiseren van evenementen en goede doelen acties. De mooie uitdaging om onze vereniging onder de aandacht te brengen van potentiële leden en zo bij te dragen aan een gezond en groeiend ledenbestand.
Voor vragen kun je terecht bij het aftredend bestuurslid PR & Communicatie Férenc Hutjens (activiteiten@bourgondie.net) en onze secretaris (secretaris@bourgondie.net).

Beheerder en content creator social media
Onze social media kanalen op Instagram en Facebook zijn een bron van informatie en dragen bij aan binding met onze achterban; leden, ouders/verzorgers en geïnteresseerden.
Op dit moment worden deze kanalen beheerd door het bestuurslid PR & Communicatie. Het bestuur wil deze taak graag onderbrengen bij een aparte beheerder/ content creator.

We zijn op zoek naar een creatieveling zowel in woord als in beeld. Je bent bekend met de social media platformen Instagram en Facebook, mogelijk ook TikTok. Jij bedenkt, creëert en publiceert alle content op onze social media kanalen.
Met jouw creativiteit weet jij onze achterban te binden en mogelijk uit te breiden. Je krijgt veel vrijheid om te experimenteren met jouw creatieve ideeën. Het schieten van toffe wedstrijdfoto’s voor het delen van de aanstaande speeldag, een reel plaatsen om een evenement te promoten of onze hoofdsponsor onder de aandacht te brengen.

Je werkt hierin samen met bestuurslid PR & Communicatie, maar ook jeugdbestuur en activiteitencommissie. Voor vragen kun je terecht bij het aftredend bestuurslid PR & Communicatie Férenc Hutjens (activiteiten@bourgondie.net) en onze secretaris (secretaris@bourgondie.net).

FB profiel

Webmaster
De website van Bourgondië is dé bron van informatie en nieuws voor onze leden, ouders, verzorgers, gastverenigingen en geïnteresseerden. De WordPress website wordt op dit moment beheerd door het aftredend bestuurslid PR en Communicatie. We zijn op zoek naar iemand die deze functie kan overnemen.

Denk daarbij aan taken als:
• Onderhouden van de website, ondersteund door host TransIP
• Aanpassen van informatie op webpagina’s op verzoek van het bestuur
• Plaatsen van nieuwsberichten en foto’s
• Door ontwikkelen van functionaliteit van de website zoals het faciliteren van een deels geautomatiseerd inschrijvingsproces, het insturen van contactformulieren e.d.

Naast kennis van het beheren en onderhouden van websites in het algemeen zijn goede communicatieve vaardigheden en een houding die gericht is op samenwerken wenselijk. Voor vragen kun je terecht bij het aftredend bestuurslid PR & Communicatie Férenc Hutjens (activiteiten@bourgondie.net) en onze secretaris (secretaris@bourgondie.net).

Horecahoofd
Tijdens thuisspeeldagen is de horecagelegenheid van onze sporthal dé plek waar leden, ouders/verzorgers en onze gasten elkaar ontmoeten. Naast het feit dat dit de saamhorigheid versterkt, draagt de opbrengst van de horecaverkoop bij aan een gezonde verenigingskas. Op wedstrijddagen dient er, naast de ingeplande vrijwilligers, ook een horecahoofd aanwezig te zijn. Op dit moment wordt deze taak ingevuld door een kleine groep vrijwilligers. Om de continuïteit te kunnen blijven garanderen en de uren gelijkmatiger te verdelen zijn we op zoek naar leden of ouders/verzorgers die hierin willen ondersteunen.

Dit zijn enkele taken die bij de functie horecahoofd horen:
• Aansturen en indien nodig ondersteunen van de ingeplande vrijwilligers
• Het nabellen van no-shows en eventueel vervanging regelen
• Het doorgeven van no-shows aan de Inzetrooster coördinator
• Het organiseren van vervanging bij laatste moment afzeggingen door ingeplande “back-up vrijwilliger” te benaderen om in te vallen
• Zelfstandig openen en afsluiten van de horecagelegenheid
• Toezicht houden op kassa handelingen
• Toezien op een veilige, schone en klantvriendelijke uitvoering van de diverse werkzaamheden

Het horecahoofd hoeft niet de hele dag in de kantine aanwezig te zijn, maar zorgt er wel voor dat bovenstaande taken goed uitgevoerd worden. Inschrijving van diensten gaat via Inzetrooster, eventueel in overleg met andere horecahoofden bij bijzondere evenementen. Voor vragen kun je terecht bij Patrick van Merrienboer (voorzitter@bourgondie.net).

Commissieleden Activiteitencommissie
De activiteitencommissie organiseert jaarlijks meerdere activiteiten voor onze leden, denk daarbij bijvoorbeeld aan de pubquiz, jeugdkamp, diverse toernooien en het eindfeest. Daarnaast worden acties georganiseerd rondom goede doelen zoals Jantje Beton en de Grote Clubactie. Met deze acties ondersteunen wij goede doelen én halen we geld op voor eigen activiteiten.

Op dit moment zijn er geen vaste commissieleden maar worden activiteiten georganiseerd door enthousiaste leden met het bestuurslid PR & Communicatie in een coördinerende en deels uitvoerende rol. We zijn dan ook op zoek naar enthousiaste leden en/of ouders die ons op vaste basis willen ondersteunen. We zouden graag een aantal te organiseren evenementen of goede doelen acties onderbrengen bij commissieleden. Voor vragen kun je terecht bij onze secretaris (secretaris@bourgondie.net).

Redacteur nieuwsbrief
Ongeveer 6 keer per jaar wordt er een digitale nieuwsbrief uitgegeven. Op dit moment ligt de redactie van de nieuwsbrief bij het bestuurslid PR & Communicatie. Om deze bestuursfunctie te verlichten zijn we op zoek naar een redacteur voor onze nieuwsbrief.

Als redacteur ben je verantwoordelijk voor het verzamelen en verwerken van nieuwswaardige feiten vanuit o.a. de vereniging, de bestuurstafel en de activiteitencommissie. Je werkt daarin samen met het bestuur, de social media beheerder en mensen van binnen en buiten de vereniging. Dit kost je ongeveer 4 uur per editie. Naast kennis van het tekst- en beeldverwerking in het algemeen zijn goede communicatieve vaardigheden en een houding die gericht is op samenwerken wenselijk.

Voor vragen kun je terecht bij het aftredend bestuurslid PR & Communicatie Férenc Hutjens (activiteiten@bourgondie.net) en voorzitter Patrick van Merrienboer (voorzitter@bourgondie.net).

Colofon

• Redactie en vormgeving: Férenc Hutjens
• Aan deze editie werkten mee: Paul Klaassen, Paul Klerks en bestuur
• Contact: sponsoring@bourgondie.net
• Editie: maart 2024 (alle voorgaande edities zijn te vinden op onze website)

Logo_Gradient