Nieuwsbrief September 2023

Nieuwsbrief sept 2023

Slippers uit, sportschoenen aan!

Door Patrick van Merrienboer, voorzitter

Het nieuwe seizoen staat weer op het punt van beginnen. Na een aantal maanden heerlijk op de beachvelden te hebben getraind en gespeeld zijn we sinds een aantal weken weer naar binnen gegaan. Hopelijk heeft iedereen een goede vakantie gehad en hebben jullie er weer zin in om te volleyballen!

Ook heeft de eerste activiteit alweer plaatsgevonden. Het blacklight toernooi op vrijdag 1 september was een groot succes, met dank aan alle vrijwilligers.

De competities beginnen vanaf 22 september en de eerste thuis speeldag hebben we net achter de rug. We hopen daarbij natuurlijk dat ouders, vrienden en familie ook dit seizoen de weg naar de tribunes weten te vinden, want alle teams kunnen de aanmoedigingen goed gebruiken.

De bardiensten voor de eerste periode staan weer online en er is goed op ingeschreven, bedankt hiervoor! Er staan nog een aantal diensten open. Mocht je nog niet op een dienst hebben ingeschreven, kun je door in te loggen op Inzetrooster inschrijven op een dienst.

Vanuit het bestuur wensen wij iedereen een goed en sportief seizoen toe!

Blacklight toernooi

Vrijdag 1 september j.l. vond de eerste activiteit van dit seizoen plaats. Na goed voorbereidingswerk door de organiserende leden kon om 16.45u het licht uit. Wat blijft het toch een mooi gezicht om onze sport ‘in een ander licht’ te zien. Onze CMV’ers beten de spits af. Met hulp van jeugdleden werden in carrouselvorm allerlei spelletjes gespeeld.

Om 18.30 uur was het de beurt aan C-jeugdleden en hoger. In toernooi vorm werd er met en tegen elkaar gespeeld in het donker, en geloof ons, dat valt nog niet mee! om 22.00 uur was de laatste wedstrijd gespeeld en kon het licht weer aan. Er werd nog even gezellig nagepraat in de kantine.

Al met al een zeer geslaagde avond met dank aan Jildou, Jiske, Daniëlle, Eva, Marcel, Paul en enkele jeugdleden voor het organiseren.

Blacklight groepsfoto
beach 1

Terugblik: Bourgondië Beach Event

Zaterdag 10 juni a.s. vond het Beach event plaats, een gezellige dag om samen het seizoen af te sluiten met de voetjes in het (hete) zand…

Na het grote succes van vorig jaar is het de organisatie ook dit jaar weer gelukt een dagvullend programma voor eenieder te brengen. Zij waren weken voor het event hard aan het werk om een fantastisch dag te organiseren en dat hebben we geweten! Er was voor elke leeftijd en niveau wat leuks georganiseerd.

De Volleybal speeltuin mocht de dag openen, later in de ochtend gevolgd door een ouder/kind (CMV) toernooi. In de middag was het de beurt aan A / B / C jeugd, het sportieve deel werd afgesloten door een toernooi voor onze senioren. Aansluitend werd er een heerlijk patatbuffet geserveerd. Wat leuk om iedereen verkleed te zien in stijl! De organisatie had ieder ingeschreven team voorzien van een ludieke naam of thema en daar werd goed gehoor aan gegeven. We willen de organiserende leden en ouders bedanken voor hun inzet om dit fantastische event mogelijk te maken! Geniet nog even na met onderstaande foto’s…

beach 2
beach 6
beach 5
beach 7
High Five LOGO

In de rubriek High Five stellen we mensen binnen én buiten onze vereniging vijf vragen zodat we hen (iets) beter leren kennen, deze keer is het de beurt aan onze penningmeester Edo Janssen.

Stel jezelf kort voor: Ik ben Edo Janssen, 53 jaar, getrouwd en heb 3 dochters. Ik werk al ruim 30 jaar in de administratie waarvan de laatste 3,5 jaar bij een adviesbureau voor duurzaam bouwen.

Wat is jouw connectie met volleybal en Bourgondië: onder jullie zullen er niet zoveel zijn die dit (nog) weten maar zo’n 40 jaar geleden heb ik een aantal jaar in een jongensteam van Bourgondië gespeeld, toen nog in de Vikinghal. Daarnaast is mijn oudste dochter Maud al een aantal jaar verbonden aan Bourgondië. Zij speelt nu in Dames 2.

Neem ons mee naar een onvergetelijk moment (sportief of bij Bourgondië): een voor mij onvergetelijk moment is dat ik 20 jaar geleden naar de top van de Kilimanjaro (5895 meter) ben geklommen.

Favoriete film/serie: ik mag graag naar Scandinavische en Engelse crimi’s kijken.

Favoriete muziek: ik luister naar veel soorten muziek, van pop en rock tot jazz en klassiek. Maar ik denk dat daarin symfonische rock het meest favoriet is.

Favoriete gerecht: mexicaanse ovenschotel met een topping van nachochips en kaas.

Wat is je levensmotto of advies dat je wil delen met ons: heb plezier in wat je doet en doe waar je plezier in hebt!

Bedankt dat je dit met ons wilde delen Edo. Veel succes met je functie als penningmeester binnen onze vereniging.

edo-janssen-756x853

Vacaturebank

Om onze mooie vereniging draaiende te houden hebben we veel hulp nodig! Ook dit seizoen hebben we weer handjes nodig om de vele taken in te vullen. Hieronder een overzicht van de openstaande vacatures. Voor meer info of vragen kun je terecht bij het bestuur, zij zijn te bereiken via mail en regelmatig te vinden in de sporthal.

Voor de commissie PR & Communicatie zijn we op zoek naar:

  • Webmaster
  • Social media content creators
  • Redactieleden nieuwsbrief
  • Fotograaf

Voor de commissie Activiteiten zijn we op zoek naar commissieleden, liefst vaste commissieleden maar elke vorm van hulp is welkom!
Denk aan het organiseren van verschillende activiteiten maar bijvoorbeeld ook aan een coördinator voor de jaarlijkse Jantje Beton collecte. Heb je vragen of ben je geïnteresseerd in een van deze functies? Neem dan contact op met Férenc Hutjens (activiteiten@bourgondie.net)

Daarnaast zijn we altijd op zoek naar trainers (jeugd/volwassen)! Heb je interesse of wil je meer informatie? Ga dan vooral eens in gesprek met een van de leden van de Technische Commissie: Jarmo, Paul, Johan of Vincent

Ook zijn we nog op zoek naar horecahoofden. Naast vrijwilligers die 2 uur bardienst draaien op thuisspeeldagen is er altijd een horeca hoofd aanwezig. Deze ondersteunt de vrijwilligers,  ziet toe op een correcte uitvoering van de taken en coördineert de opening en/of afsluiting van de horecagelegenheid. Het gaat om enkele diensten per seizoen. Voor vragen of informatie kun je terecht bij Wim (secretaris@bourgondie.net) of Patrick (voorzitter@bourgondie.net).

vrijwilliger bbq 2

Vrijwilligers barbecue

Als bestuur zijn we ontzettend blij met alle vrijwilligers binnen onze vereniging.  Als vereniging kunnen we namelijk niet zonder hun bijdrage. Om Bourgondië als vereniging te laten functioneren, voor én achter de schermen, zijn veel handjes nodig. Wij merken als bestuur maar al te goed hoe lastig het is om in deze tijd al deze handjes te vinden. We vinden hun inzet dan ook niet vanzelfsprekend en willen daar af en toe bij stil staan. Dat deden we bijvoorbeeld op vrijdag 7 juli j.l. tijdens de vrijwilligers barbecue.

We ontvingen ruim 25 vrijwilligers op deze zonnige vrijdagmiddag. Het bestuur nam de taak op zich om iedereen te voorzien van een drankje en een heerlijke barbecue. Patrick sprak de vrijwilligers toe om hen te bedanken voor hun inzet afgelopen jaar. Al met al een geslaagde middag!

vrijwilliger bbq 1

Stichting Wijks Biets Vollie Festival bedankt!

Sommigen van jullie zullen de naam van deze stichting nog (her)kennen. Voor de rest; Gert-Jan Hartog en Rob Feenstra e.a. organiseerde onder deze naam beachvolleybal toernooien op bijv. het haventerrein of de markt. Vooral deze laatste locatie kan als een hoogtepunt gezien worden. Enkele vrachtwagens zand werden op het marktplein gestort en de finale werd van live commentaar voorzien door niemand minder dan Sierd de Vos.

Vorig jaar kregen wij te horen dat de stichting werd opgeheven. Gert-Jan heeft namens het bestuur van Wijks Biets Vollie Festival aangeboden het resterende saldo van de stichting á 675 euro over te maken aan Bourgondië. Dit ten behoeve van promotie van beachvolleybal in Wijk bij Duurstede. Afgelopen voorjaar hebben wij met deze gelden o.a. nieuwe beachvolley ballen en netten aangeschaft. Daar hebben we de hele zomer veel plezier van gehad. Met het resterende bedrag wordt doek aangeschaft om de velden in de winter af te dekken. Vorige week hebben we een samenwerkingsovereenkomst getekend met Stichting Wijk Sport zodat wij, en met ons andere verenigingen en scholen, nog jaren kunnen genieten van de velden.

IMG_20191214_173556_003

Sponsorkliks

Wist je dat het mogelijk is om Bourgondië GRATIS te sponsoren? Dat kan door jouw online aankopen te doen via Sponsorkliks. Door op onderstaande banner van SponsorKliks te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Booking.com. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert Bourgondië commissie op terwijl je dezelfde prijs betaalt, het kost je dus niets extra! Doe hetzelfde als je bijvoorbeeld een maaltijd wilt laten bezorgen via Thuisbezorgd.nl. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!

Nieuw: nooit meer vergeten om je aankopen via Sponsorkliks te doen!

Dat gaat middels een Chrome browser-extensie. Maar waar dient de extensie voor en hoe werkt dit?
De Chrome browser extensie is veilig en is alleen via de Microsoft Chrome Webstore te downloaden. De extensie is ontwikkeld om het gebruik van SponsorKliks zo makkelijk mogelijk te maken en je het niet gauw meer “vergeet” een aankoop te doen zonder gebruik te maken van SponsorKliks. Dit zal ervoor zorgen dat jij onze vereniging nog vaker sponsort! Het is van belang dat je eerst de extensie installeert vanuit de Chrome Web Store en vervolgens instelt dat de commissie naar S.V. Bourgondië dient te gaan.

Klik hier om de Chrome versie te installeren Dat kan in Google Chrome en in Microsoft Edge. Alvast bedankt, voor vragen kun je terecht bij Férenc Hutjens (sponsoring@bourgondie.net)

Colofon

• Redactie en vormgeving: Férenc Hutjens
• Aan deze editie werkten mee: Patrick van Merrienboer en Edo Janssen
• Contact: sponsoring@bourgondie.net
• Editie: september 2023 (alle voorgaande edities zijn te vinden op onze website)

Logo_Gradient