Nieuwsbrief september 2022

Nieuwsbrief sept 2022

Voorwoord

Door Férenc Hutjens

Na een hopelijk heerlijke zomervakantie voor eenieder van jullie zijn de trainingen weer begonnen. Voor de een is het wennen om na het beachvolleyballen van afgelopen zomer weer te trainen op een groter veld met een andere bal en zonder zand tussen je tenen. Voor de ander is het wennen aan een nieuw team of zelfs nieuwe sport…ik wil dan ook alle nieuwe Bourgondiërs onder ons van harte welkom heten en veel succes wensen!

Van een rustige seizoenstart was geen sprake; met de komst van tijdelijke buren in de korfbalhal moest er snel geschakeld worden door bestuur en trainers. De puzzel om alle teams te laten trainen in slechts één hal werd snel opgelost door onze TC. Het bestuur is tijdig geïnformeerd door de gemeente en Stichting Wijksport over de gevolgen van de tijdelijke opvang, deze lijken vooralsnog mee te vallen. De opvang duurt hopelijk slechts enkele weken. Maar niets is zo onzeker als de (plaatselijke) politiek dus we wachten het af.

In de tussentijd heeft iedereen het nieuwe wedstrijdshirt kunnen bewonderen en passen. Wilbert Rosengarten, onze beheerder wedstrijdkleding, heeft iedereen ‘de maat genomen’ en als het goed is worden de shirts een dezer dagen in productie genomen. Onze nieuwe hoofdsponsor, i-share uit Bunnik, is erg benieuwd en kan niet wachten om jullie in de nieuwe shirts te zien shinen op het veld!

Wat valt er verder te lezen in deze nieuwsbrief? Onder andere meer informatie over de aanstaande acties vanuit de activiteitencommissie en vanuit de TC meer uitleg over het nieuwe DWF. Rest mij niet anders dan iedereen een fijne start van het seizoen toe te wensen. De volgende nieuwsbrief kun je verwachten in oktober. Heb je ook iets wat je met onze leden wilt delen? Stuur dan een mail naar sponsoring@bourgondie.net.

Beach sunset

Uitbreiding digitaal wedstrijdformulier (DWF) én komst van digitale spelerspassen

Ingezonden door Paul Klaassen

Een belangrijke taak voor onze vereniging is het leveren van voldoende, gekwalificeerde scheidsrechters. Voor het fluiten van wedstrijden in de 3e klasse of lager is een spelregelbewijs al voldoende. Hoe je die eenvoudig haalt, lees je op de Nevobo website www.volleybalmasterz.nl. Onderstaande berichtje heeft betrekking op de leden die komend seizoen wedstrijden gaan fluiten. Wie dat zijn wordt binnenkort door de trainers/coaches middels een tel- en fluitschema gecommuniceerd aan de teams.

Vanaf dit seizoen is namelijk het digitaal wedstrijdformulier (DWF) uitgebreid met digitale spelerspassen. Dit betekent dat een scheidsrechter via het DWF de spelerspassen moet controleren. Voor gebruik van het DWF heb je een NeVoBo-account nodig dat je kan aanmaken als je de app ‘Mijn Volleybal’ gebruikt of gaat inloggen in het DWF.

Het DWF van een wedstrijd kan worden geopend vanuit de ‘Mijn Volleybal’ app of via https://dwf.nevobo.nl. Vervolgens selecteer je de wedstrijd die je gaat fluiten.

De coaches van beide teams moeten de spelers voor een wedstrijd hebben ingevoerd in het DWF. Door te klikken op de knop achter een spelersnaam kan je de spelersfoto bekijken en akkoord geven. Onderstaande afbeelding is een voorbeeld hoe dit accorderen eruit ziet. Heb je hierover vragen of opmerkingen, dan kan je die stellen aan Paul Klaassen of mailen naar: jeugd@bourgondie.net.

DWF

Rabo Clubsupport 2022

Iedereen verdient een club, het is als een 2e huis. Een plek waar je elkaar ontmoet, (sport-) plezier maakt en jezelf kunt zijn. Kortom: verenigingen zijn onmisbaar. Daarom helpt de Rabobank hen graag met kennis, netwerk en geld om hun ambities te realiseren. Zo geven ze als coöperatieve bank ieder jaar een deel van hun winst terug aan de verenigingen middels Rabo Clubsupport. Leden van de Rabobank kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriete vereniging (….Bourgondië?). Met de opbrengst willen we investeren in workshops om onze trainers nog beter in staat te stellen hun trainingen op niveau te blijven geven.

Stemmen kan van 5 september t/m 27 september 2022 via de Rabo app. Ga naar Service > Rabo Clubsupport > Stem nu en breng jouw 3 stemmen uit. Dit jaar slaan we de handen ineen met onze zusterverenigingen Levitas Gym & Dance en Viking Korfbal om nog meer stemmen binnen te slepen. Mogen zij ook op jouw stem rekenen? Alvast bedankt!

WK Volleybal 2022

Door Férenc Hutjens

Over iets minder dan twee weken start het WK Volleybal! Op 22 september wordt het toernooi geopend met een teampresentatie op het Marktplein in Apeldoorn. Rondom het WK zijn allerlei leuke acties gepland. Zo gaan we vanuit de vereniging op zondag 2 oktober met een bus naar Nederland – Italië, alle 50 kaartjes zijn inmiddels verkocht. Meer informatie volgt binnenkort op het mailadres waarmee is ingeschreven voor een kaartje.

Daarnaast heeft een handjevol meiden uit onze jeugdteams zich als courtcrew opgegeven om te helpen tijdens een WK wedstrijd. Zij volgen volgende week een workshop in Rotterdam om daar alles te leren over het 10 ballensysteem en Quick Moppen. Daarna mogen ze tijdens een WK wedstrijd langs het veld plaats nemen om de spelers van ballen te voorzien en de vloer te dweilen als dat nodig is. We zullen tegen die tijd verslag doen en foto’s met jullie delen. Het WK is te volgen op Ziggo sport en via diverse livestreams. Daarnaast is er een interessante documentaire op AD.nl over het vormen van het oranje team in aanloop naar het WK.

Horecadiensten plannen via Inzetrooster

Ingezonden door Karin Bosman-Rehorst

Jaaaaa, we mogen weer! Na een lange zomerbreak start Volleybalvereniging Bourgondië in oktober met de (thuis-) wedstrijden. En dat betekent dat we vrijwilligers nodig hebben om de horecadienst op de competitiedagen (zaterdagen) te draaien. Onze vereniging maakt gebruik van Inzetrooster om de vrijwilligersinzet voor  horecadiensten in te plannen. Zo kan elk lid van de vereniging zijn steentje bijdragen als vrijwilliger. En daar zijn we erg blij mee!

Het is voor ieder lid verplicht om per seizoen 2 horeca diensten in te vullen. 1 horecadienst duurt 2 uur (alleen bij de jeugdleden staat de naam van het jeugdlid, maar is het de bedoeling dat de ouder of verzorger zich voor de horecadiensten inschrijft).  De horeca diensten voor 2022 zijn allemaal beschikbaar om op in te schrijven, het eerste half jaar 2023 volgt einde van dit jaar. Op de dag van inschrijven kun je ook weer uitschrijven. Mocht je er op een later moment achter komen dat je toch je opgegeven dienst niet kunt draaien, dan kun jij je dienst op overdragen zetten (en eventueel iemand een verzoek sturen om jouw dienst over te nemen).

Er zijn verschillende horeca diensten om op in te schrijven:

Horeca dienst onervaren: wanneer je nog niet eerder een horeca dienst hebt gedraaid of er is geen ervaren dienst beschikbaar kun je op deze dienst inschrijven. Geen paniek; de horeca hoofd is altijd aanwezig om je uitleg te geven.

Horeca dienst ervaren: wanneer je al eerder een horeca dienst hebt gedraaid kun je op deze dienst inschrijven.

Back-up horeca dienst: het komt wel eens voor dat er een lid voor een geplande dienst uitvalt. Graag zouden we back-up hebben die we in overleg kunnen inplannen. We nemen dan op de dag (of de dag ervoor) contact met je op.

TIP: Zet het Inzetrooster op je smartphone, iPad of laptop. Zo kun je gemakkelijk diensten aanvinken of op overnemen zetten. Wil je meer weten, lees dan de Gebruikers uitleg. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact op met Karin, onze beheerder Horecadiensten, via bourgondie@inzetrooster.nl.

De Grote Clubactie, al 50 jaar supporter van de mooiste momenten

Nationale Stichting Grote Clubactie helpt verenigingen en instellingen in heel Nederland hun doelen te verwezenlijken door middel van een jaarlijkse loterij. De Grote Clubactie bestaat dit jaar 50 jaar en dat laten ze niet zomaar voorbij gaan. Dit jaar zijn er allerlei leuke acties georganiseerd rondom de (online) verkoop van loten die plaatsvindt tussen 23 september en 21 november. Dit lijkt ons een goede reden om onze beste beentje voor te zetten, je helpt dan je eigen club én je maakt kans op topprijzen. Wist je dat 80% van alle opbrengsten direct naar onze vereniging gaat? De opbrengst wordt gebruikt voor het jeugdkamp 2023 dat al in voorbereiding is.

Voor de organisatie van de lotenverkoop binnen onze club zijn we op zoek naar leden/ouders die een handje willen helpen met o.a. het uitdelen/innemen van lotenboekjes en het bijhouden van de verkopen. Heb jij een paar uur de tijd voor deze actie? Mail dan naar activiteiten@bourgondie.net

Colofon

• Redactie en vormgeving: Férenc Hutjens
• Aan deze editie werkten mee: Paul Klaassen
• Contact: sponsoring@bourgondie.net
• Editie: september 2022 (alle voorgaande edities zijn te vinden op onze website)

Logo_Gradient
Kaashuis