Nieuwsbrief april 2022

Logo Nieuwsbrief april 2022

Voorwoord

Waar afgelopen maanden corona maatregelen een standaard onderwerp waren van de nieuwsbrief valt er op dat vlak nu weinig tot niets te melden, gelukkig maar. Weer terug naar normaal…of toch niet helemaal? Het nieuws wordt na drie flinke voorjaarsstormen nu gedomineerd door sneeuw (?) en de oorlog in Oekraïne, iets wat me bewust maakt van het feit hoe goed we het hier hebben. Drie weken geleden hebben enkele (oud-) leden de mouwen opgestroopt om dozen vol hulpgoederen in een vrachtwagen te tillen die eind deze week koers zet naar Oekraïne. Fijn dat we iets kunnen betekenen voor onze medemens.

Gelukkig kunnen we hier in alle vrijheid trainen en volleyballen en is het geregeld een drukte van belang in onze sporthal. De horeca draait daarbij op volle toeren en na wat herinneringsmails van Karin Bosman-Rehorst, onze horecacoördinator, is het inzetrooster tot het einde van het seizoen nagenoeg gevuld. Graag herinner ik jullie aan het belang hiervan. Zonder hulp van jullie, onze leden en vrijwilligers, zijn dit soort activiteiten niet mogelijk. De horeca is naast een bron van inkomsten ook van belang voor saamhorigheid binnen onze vereniging.  Daarover gesproken: onze vaste keukenprinses Judith Holleeder is weer op locatie gesignaleerd, ik ben blij dat ze na een heftige periode weer in ons midden verkeert en haar plek in de keuken en op de tribune heeft ingenomen. Welkom terug Judith!  Rest mij niets anders dan je veel leesplezier te wensen. Heb je ook iets wat je met onze leden wilt delen? Stuur dan een mail naar sponsoring@bourgondie.net.

FireShot Capture 077 - - e.jantjebeton.nl
JB 22 3

Bourgondië collecteert voor Jantje Beton

In de week van 7 t/m 12 maart hebben enkele enthousiaste jeugdteams, trainers en ouders namens Bourgondië gecollecteerd voor Jantje Beton. Van Paul Klaassen ontvingen we een leuk verslag van de collecte van de meiden van MC1.

Vrijdagmiddag 11 maart jl. hebben de meiden van het meisjes-C team gecollecteerd voor Jantje Beton. Aangevuld met een versterking van CMV N6-1 gingen de meiden in maar liefst 5 groepen honderden huizen in de Noorderwaard langs om aandacht te vragen voor dit goede doel. Ruim twee uur zijn ze van deur tot deur gegaan om de collectebussen lekker te vullen. Na deze actie konden ze zich tegoed doen aan een welverdiend diner. We hopen op een mooie opbrengst voor meer en uitdagender speelruimte en meer speelkansen en natuurlijk ook voor ons eigen jeugdkamp. Dank aan iedereen die heeft meegeholpen en degenen die hebben gedoneerd.

Afgelopen week hebben we samen met JB coördinator Gertjan Hartog de bussen geleegd en geteld. Samen met de online collectebus komen we op een totaal van €603,51!! De helft van de opbrengst gaat naar projecten van Jantje Beton, de andere helft zal ingezet worden voor het jeugdkamp later dit jaar. Over het jeugdkamp 2022 meer verderop in deze nieuwsbrief. Naast onze teams en trainers wil ik in het bijzonder Floris/Sabrina van der Horst en Simone Jaaltink bedanken voor hun inzet!

JB 22 foto
Uit den ouden doosch LOGO

“Clubkleuren door de jaren heen”

Door gastredacteur Paul Klerks.

Als je pas een paar jaar rondloopt bij deze vereniging dan zal je wellicht denken. Waar gaat dit over? Ik speel al die tijd in het zwart. En ja, dat klopt, dat is een terechte constatering. Maar is de outfit al 55 jaar zwart van kleur? Nee, zeker niet.

In het verre, grijze verleden zijn diverse kleuren de revue gepasseerd. De leden met al wat meer jaren op de botten, met al wat meer zweet tussen de lijnen kunnen de lange periode met de blauwe tenues helder voor de geest halen. De kleur blauw is ergens midden jaren tachtig geïntroduceerd. Ook toen via de modepolitie. En dat is een lange tijd gebleven. Maar wel met veel variaties. Effen, gestreept, lichtblauw, donkerblauw.
Wellicht is het leuk om daarvan foto’s te verzamelen. Dus hierbij een oproep om in de oude archieven te gaan zoeken en wellicht bij de buren, vrienden, familie de diverse soorten blauw naar boven te halen.
Nog meer dan zwart en blauw? Jazeker. Maar nu gaan we richting midden jaren zeventig, begin jaren tachtig. Dus als je dit nog hebt meegemaakt dan behoor je echt tot de ‘gouden ouden’ van de vereniging.
IMG_1039
IMG_0980kopie
IMG_1042kopie

Halverwege de jaren zeventig staat er op het industrieterrein een posterfabriek, Scandecor. Een Zweedse firma die in het nietige Wijk is neergestreken. En best wel uniek voor die tijd. Een van de allereerste sponsoren. Niet alleen van de volleybaltak, maar er is dan een omnivereniging met o.a. basketbal, badminton en tafeltennis. En Scandecor wordt de sponsor en naamgever van deze club. Maar zijn we er dan qua kleuren? Nee, zeker niet. Want de originele clubkleuren – dus bij de oprichting van de club – zijn wit/groen. Er is zelfs nog ergens in de donkere krochten van het archief een embleem te vinden wat dit kan bevestigen.

Aan iedereen die dit leest wel de vraag: Heb je aanvullingen op dit verhaal (is er toch ergens een andere hoofdkleur te vinden in een bepaalde periode), heb je foto’s uit het verre en minder verre verleden met betrekking tot de clubkleuren. Of iets anders over dit onderwerp. Laat het me dan even weten (pamklerks@gmail.com), dan kan ik daar de volgende keer nog even op terugkomen.

boys-girls-playing-volleyball-beach-big-group-teenage-129655434

Save the date: Buiten Ballen op 11 juni a.s.

Op deze zaterdag organiseren Marcel en Karin een leuke outdoor volleybal dag! Te beginnen met de volleybal speeltuin voor de jongsten onder ons (ongeveer 3-5 jaar). Daarna een ouder-kind toernooi voor CMV gevolgd door een ouder-kind toernooi voor CMV-competitie en alle A-B-C jeugd. De dag zal om 09.00 beginnen en we hopen rond 17.00 uur klaar te zijn met het programma. We gaan het programma aankleden met een hapje en een drankje en wat nevenactiviteiten maar daarover later meer. Dus houdt deze dag vrij in je agenda en sleep je ouders mee naar het sportpark! Je kunt je opgeven bij Marcel Rehorst of via een mail naar volleybalspeeltuin@bourgondie.net. Houdt onze socials in de gaten voor meer informatie!

High Five LOGO

High Five

In de rubriek High Five stellen we mensen uit onze vereniging vijf vragen zodat we hen (iets) beter leren kennen. Deze keer dé glimlach van de vereniging, Piet van Bemmel.

Stel jezelf even kort voor: Piet van Bemmel, 72 lentes jong, woonachtig aan de rand van onze stad aan de Wijkersloot. Elke dinsdag en zaterdag ben ik te vinden in de sporthal, hetzij met sportsloffen aan langs de lijn om training te geven of aan de ‘stamtafel’ naast de bar.

Wanneer en hoe ben je bij Bourgondië terecht gekomen?  Ik ben tijdens mijn tijd aan de ULO met volleybal in aanraking gekomen. Ik trainde daar met de KPJ in dezelfde sporthal waar ook Bourgondië trainde. Als 22-jarige melde ik me aan voor een competitieteam bij de club. Daar heb ik mezelf ontwikkeld als speler op de midden- en diagonaal positie. Vooral de jaren negentig waren voor mij en mijn team succesvol, we deden mee voor de prijzen. Toen ben ik ook begonnen als trainer binnen de club.  Ik heb zelf tot 2010 competitie gespeeld. Nu train ik al enkele jaren met veel plezier een recreantenteam.

Neem ons eens mee naar onvergetelijk moment uit je volleybal carrière.  Als speler denk ik dan gelijk aan een periode in de jaren tachtig. We hadden een succesvol 3e divisie herenteam met o.a. Johan Klerks en Bert Neuman. Ik mocht toen invallen bij de ‘grote mannen’ en heb daar ontzettend veel geleerd en mooie wedstrijden gespeeld.

Als trainer denk ik aan mijn jongensteam dat ik in de jaren negentig van 5e klas naar 2e klas heb begeleid. Dat was niet alleen trainen, maar ook opvoeden.  Een team bouwen, de wil om te willen winnen aanwakkeren. Die jongens leren om de wedstrijd naar je toe te trekken. Vooral tegen iets oudere teams kwam daar nogal eens een pesterijtje bij kijken. Volleybal is ook een mentaal spelletje. Iets flauws als een sportbroekje naar beneden trekken bij je tegenstander als de scheids niet kijkt kan dan heel effectief zijn. Maar dat hadden ze natuurlijk niet van mij….

Favoriete film, muziek en gerecht?   Ik kijk graag naar detective series zoals Vera en Frost. Die spanning én humor, daar blijf ik voor thuis. Qua muziek luister ik graag naar BZN en Neil Diamond. Een lekker deuntje mét een goede tekst. Daarnaast vind ik alle muziek waar je op kunt dansen heerlijk. Ik mag graag salsa dansen, ik ben dan ook blij dat corona voorbij is zodat ik weer met de voetjes van de vloer kan. Qua eten ben ik niet zo moeilijk. Je maakt me al blij met een bordje gebakken piepers. Simpel met zó lekker. Of een bordje met verse bami, dus geen kant-en-klare rommel. Maar zelf gemaakt, met pindasaus natuurlijk!

Wat is je levensmotto?   Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd! Ik heb deze spreuk dan ook in mijn keuken hangen, samen met foto’s van mijn familie (zie foto).

Bedankt voor je tijd en een leuk gesprek Piet! Voor de mensen die Piet wat beter kennen, jullie snappen dat bovenstaand een samenvatting is van het gesprek. Als ik alles had uitgewerkt had ik een volledige nieuwsbrief kunnen vullen met alle mooie verhalen.

WhatsApp Image 2022-03-16 at 4.36.06 PM

Stichting Wijks Biets Vollie Festival doet mooie donatie aan Bourgondië

Sommigen van jullie zullen de naam van deze stichting nog (her)kennen. Voor de rest; Gert-Jan Hartog en Rob Feenstra e.a. organiseerde onder deze naam beachvolleybal toernooien op bijv. het haventerrein of de markt. Vooral deze laatste locatie kan als een hoogtepunt gezien worden. Enkele vrachtwagens zand werden op het marktplein gestort en de finale werd van live commentaar voorzien door niemand minder dan Sierd de Vos. Deze week kregen wij te horen dat de stichting wordt opgeheven. Gert-Jan heeft namens het bestuur van Wijks Biets Vollie Festival aangeboden het resterende saldo van de stichting á 675 euro over te maken aan Bourgondië. Dit ten behoeve van promotie van beachvolleybal in Wijk bij Duurstede. We horen graag van jullie, leden en (beach-)volleyballiefhebbers, of er ideeën zijn om deze mooie donatie een goede bestemming te geven en het beachvolleyballen binnen en buiten de vereniging te promoten. Ideeën mogen naar sponsoring@bourgondie.net.

Jeugdkamp 2022 – een update!

In een eerdere nieuwsbrief hebben we al gemeld dat het jeugdkamp 2022 is gepland voor 1 t/m 3 juli 2022. Nu de coronamaatregelen inmiddels verder zijn versoepeld, is de kans heel groot dat we dit jaar eindelijk weer op kamp kunnen! Binnenkort ontvangen de jeugdleden – of hun ouders – van jeugdleden tot en met 17 jaar via de mail een aankondiging en een aanmeldformulier voor het kamp.

Ondertussen is de kampleiding begonnen met de voorbereidingen, want ook die staat te springen om weer aan de slag te komen. Er wordt hard gewerkt aan een programma met een aantal bekende, maar zeker ook een aantal nieuwe activiteiten. In de aankondiging en later de aanvullende mails zal de benodigde informatie over het kamp worden gegeven. Mocht je toch – of nu al – vragen hierover hebben, stel ze gerust. Dat kan door een mail te sturen naar jeugd@bourgondie.net of Esther of Paul te benaderen.

Groeten, namens de kampleiding, Esther van Dijk en Paul Klaassen

Jeugdkamp 2018

Aankomende activiteiten

Ter afsluiting nog een overzicht van aanstaande activiteiten. Daarbij ook gelijk een hulpvraag aan jullie! Alleen met hulp van leden en vrijwilligers kunnen we deze organiseren.

  • Zaterdag 21 mei: gereedmaken Beachvelden: op zaterdag 21 mei wil de TC onze beachvelden weer in orde maken voor gebruik.  Zo moet er o.a. geschoffeld en geharkt worden. Daarnaast willen we twee dug-outs plaatsen. We beginnen om 09.00 uur. Meld je aan bij de TC en neem vooral je hark mee!
  • Mei/juni: eindfeest 2022: een gezellige avond in mei/juni in onze kantine. Een hapje, een drankje, muziek en leuke activiteiten voor jong en oud. Heb je ideeën over de invulling of wil je helpen bij de organisatie? Stuur dan een mail naar activiteiten@bourgondie.net of zoek de activiteitencommissie op,  Jildou (D1) of Férenc (H1).
  • WK Volleybal Dames 2022: in september vindt het WK plaats in ons eigen land. We willen als vereniging naar een speeldag van de Oranje dames om de sfeer te proeven en natuurlijk het team aan te moedigen. We zoeken hulp bij het voorbereiden en organiseren van deze dag. Help je mee? Stuur dan een mail naar activiteiten@bourgondie.net 

Dat was het voor deze keer, je bent weer helemaal op de hoogte van alle nieuwtjes vanuit de vereniging. Niets missen? Volg ons dan op Facebook of Instagram. Wil jij ook eens iets delen met onze leden? Stuur dan een mail naar sponsoring@bourgondie.net. We hopen je snel weer te zien in de sporthal.

Colofon

• Redactie en vormgeving: Férenc Hutjens
• Aan deze editie werkten mee: Piet van Bemmel, Paul Klaassen, Marcel Rehorst en Paul Klerks
• Contact: sponsoring@bourgondie.net
• Editie: april 2022 (alle voorgaande edities zijn te vinden op onze website)

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen? Stuur dan een mail naar sponsoring@bourgondie.net.

Si-No header-website
Kaashuis