Nieuwsbrief December 2023

Logo december 2023

Kom maar op met die oliebollen…

Door Férenc Hutjens, bestuurslid PR & Communicatie

Met de top 2000 op de achtergrond is het niet moeilijk om in de juiste stemming te komen om terug te kijken op het jaar 2023. Wat is er weer een hoop gebeurd óp maar vooral ook naast onze velden. In vogelvlucht door het jaar komen we langs de pubquiz, halve finale NOJK, Jantje Beton collecte, I-share sponsordag, Koningsspelen, workshop zitvolleybal, beach toernooi, jeugdkamp, blacklight toernooi, spelletjesavond en last but not least het oliebollentoernooi. Een goed gevulde activiteitenkalender kunnen we wel zeggen. Dit lukt ons niet zonder de inzet van jullie, onze leden, ouders/verzorgers en vrienden van Bourgondië. Ook komend jaar hopen we weer een hoop leuke activiteiten te organiseren met jullie hulp.

Over inzet en hulp gesproken, afgelopen donderdagavond tijdens de pauze van ‘zijn’ oliebollentoernooi, werd Henk Rehorst in het zonnetje gezet. Deze duizendpoot werd door het bestuur benoemd als erelid van onze vereniging. En dat is niet zomaar iets. In het verleden hebben slechts zes leden deze eer toebedeeld gekregen. En Henk hoort zeker thuis in dit rijtje. In de jaren tachtig kwam Henk bij Bourgondië omdat zoon Marcel mee wilde doen aan ons het ouder-kind toernooi. Naast dat Henk lid werd van onze vereniging volgde een tomeloze inzet als wedstrijd commissariaat, beheerder leden administratie, bestuurslid, contactpersoon Nevobo en Stichting Wijk Sport, onderhoud beachvelden, organisator oliebollentoernooi en nog veel meer. Onze voorzitter Patrick roemde zijn inzet en reikte naast de oorkonde ook een gepersonaliseerd shirt en een bierpakket uit. Dit werd ondersteund door luid applaus van de ruim 60 aanwezige leden. Een mooi moment tijdens deze gezellige avond. En voor degene die er helaas niet bij konden zijn; je hebt de lekkerste oliebollen die je in Wijk kunt krijgen gemist!

Rest mij niets anders dan eenieder van jullie een fijne jaarwisseling toe te wensen, ook namens onze sponsor I-share het bestuur. We zien elkaar volgend jaar weer op en naast de velden, hopelijk al zaterdag 6 januari tijdens de voorronde NOJK in onze sporthal.

Spelletjes avond

Zaterdagavond 16 december vond de Bourgondië spelletjesavond plaats. Voor de spelletjes fanaten onder ons was er van alles te beleven of je nou van sjoelen, Happy Salmon (een aanrader!), Weerwolven of Dungeons & Dragons houdt. Ruim twintig leden en hun familie waren gekomen om de strijd met anderen aan te gaan.

Daarnaast had Judith een heerlijk winters buffet verzorgd met erwtensoep, een broodje knakworst en warme chocolademelk. Renske en Daniëlle hebben hiermee misschien wel een oude traditie nieuw leven ingeblazen, we hopen dan ook volgend jaar nog meer (familie) leden te mogen ontvangen voor een oergezellig avondje. Renske, Daniëlle en Judith bedankt voor het organiseren!

Aankondiging spelletjesavond 2023
High Five LOGO

In de rubriek High Five stellen we mensen binnen én buiten onze vereniging vijf vragen zodat we hen (iets) beter leren kennen, deze keer is het de beurt aan Renske Baas, trainer van de meiden van MB2.

Stel jezelf kort voor: Ik ben Renske Baas, moeder van twee dochters waarvan er één bij MB1 zit. Ik woon al heel mijn leven in Wijk en speelde vroeger ook bij Bourgondië.

Wat is jouw connectie met volleybal en Bourgondië: Ik heb vroeger gevolleybald bij Bourgondië van mijne 14e tot 18e jaar. Ik ben toen getraind door Piet, die loopt nu nog steeds rond op de vereniging. Later ben ik later opnieuw gaan volleyballen, toen bij de recreanten. Omdat mijn dochter Evelien ook bij Bourgondië ging spelen ben ik jeugdtraining gaan geven.

Neem ons mee naar een onvergetelijk moment (sportief of bij Bourgondië): Een mooi moment was vorig jaar. Toen ik samen met Paul Klaassen en de meiden van MB1 kampioen werd. Een mooi feestje na een leuk seizoen samen hard werken aan het spel van de meiden.

Favoriete film/serie, muziek, gerecht: Eigenlijk alles, het ligt maar net aan mijn bui!

Wat is je levensmotto of advies dat je wil delen met ons: Geniet van elke dag, het kan zomaar je laatste zijn…

Bedankt dat je dit met ons wilde delen Renske. En nog van harte gefeliciteerd met het kampioenschap van de meiden van MB2 en veel succes met de tweede seizoenshelft. Op de foto hieronder de meiden van MB2 tijdens hun kampioensfeest. Renske staat rechts op de foto.

MB2 kampioen

XR3 en XR4 Recreantentoernooi 28 oktober

Ingestuurd door Henk Rehorst

Zaterdag 28 oktober hebben onze recreanten teams XR 3 en XR 4 onder geestdriftige leiding van hun beider trainers/coaches hun tweede toernooi van dit seizoen gespeeld.
In volledige bezetting werd met meerdere auto’s om 08.00 uur vertrokken van de voor velen gerenommeerde Kiss & Ride plek van school de Horn vertrokken.

Vanaf 09.00 uur werden afwisselend spelend/fluitend/aanmoedigend door beide teams hun wedstrijden gespeeld. Aan het einde van de ochtend/begin middag konden wij de stand opmaken en hebben beide teams 3 punten mee naar huis genomen.  Wij kijken terug op een geslaagd toernooi.

XR4 toernooi

MB 1 kampioen!

Enkele weken geleden zijn de meiden van MB1 kampioen geworden! Van harte gefeliciteerd meiden en trainers. Op naar de tweede seizoenshelft en succes in een hogere klasse.

MB1 kampioen
Pubquiz 2024

Save the date – Bourgondië pubquiz

Ingezonden door Anfred Beishuizen

Op zaterdag 16 maart a.s. vindt de jaarlijkse pubquiz weer plaats! Na de thuisspeeldag hopen we velen van jullie te zien om met elkaar de strijd aan te gaan. Meer informatie volgt over enkele weken. Houd je inbox en onze socials in de gaten voor het laatste nieuws.

Colofon

• Redactie en vormgeving: Férenc Hutjens
• Aan deze editie werkten mee: Henk Rehorst en Renske Baas
• Contact: sponsoring@bourgondie.net
• Editie: december 2023 (alle voorgaande edities zijn te vinden op onze website)

Logo_Gradient